Ontinyent millora la seguretat del trànsit al Camí dels Presos

Aquestes obres permetran duplicar la seua amplària en alguns trams

El Camí dels Presos d’Ontinyent està sent objecte durant esta setmana de diverses obres de millora i asfaltament que permetran millorar notablement la seua seguretat i duplicar la seua amplària en alguns trams, que passaran de 4 a 8 metres. L’actuació en aquesta zona del disseminat està pressupostada en 26.000 euros, aportats per una subvenció del Pla de Camins Rurals de la Diputació de València aconseguida des de la Regidoria de Territori, i també per fons aportats pels propis veïns.

La responsable de l’àrea, Rebeca Torró, explicava que “és el segon any consecutiu que obtenim subvencions del Pla de Camins Rurals, que venia denegant estes ajudes sistemàticament a l’anterior Govern Municipal del PP”. Davant aquest escenari, recorda Torró, “des de la Regidoria vam optar per insistir en demanar l’ajuda a la Diputació”, que en 2012 ja va concedir una subvenció que va permetre acondicionar i pavimentar el Camí Bonavista, i en 2013 ha atorga una nova subvenció per al Camí dels Presos.

El Camí dels Presos és un camí rural que es troba pavimentat amb conglomerat asfàltic, molt deteriorat a la seua part alta, i amb espais no pavimentats derivats de la construcció de nous murs de tancament de parcel·les en les alineacions marcades per l’ordenança municipal del medi rural. Estos nous espais es pavimenten ara, augmentant l’amplària del camí en el tram de 365 metres lineals al qual s’està actuant, una amplària que originàriament era d’entre 3’5 a 4 metres, i que passa ara a ampliar-se en alguns trams fins als 8 metres. Els trebal que aquest cap de setmana es trobe ja totalment obert al trànsit de vehicles.