Ontinyent millora l’equipament de l’Àrea de Gossos del barri de Sant Josep

S’han plantat 10 moreres i pins i es compta amb fonts d’aigua potable per mascotes i propietaris

L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a la millora i ampliació de l’equipament de l’Àrea de Gossos del barri de Sant Josep, posada en marxa per la Regidoria de Parcs i Jardins el passat mes de març a un solar adjacent al recinte firal, dins les accions del programa “Ontinyent Saludable”. El Regidor de l’àrea, Manuel Cuesta, explicava que “l’acceptació ha estat molt bona i hem considerat convenient ampliar l’equipament d’aquest espai per tal de millorar les condicions per al seu ús i gaudi ara i també en un futur”.

D’aquesta manera, s’ha procedit a plantar 5 moreres i 5 pins repartits pels 2.000 m2 d’aquest espai, “arbres de creixement ràpid que en poc de temps donaran ombra i faran més agradable l’estada al parc”, afegia Cuesta. L’Àrea de Gossos de Sant Josep conta també amb dues fonts d’aigua potable, una per a les mascotes i una per als seus propietaris; 3 bancs metàl·lics, dues papereres i un dispensador de bosses de recollida d’excrements.

El Regidor destacava també que l’àrea s’ha convertit també en un punt de trobada per als amants dels animals, que aprofiten per conversar mentre les seues mascotes corren lliures sense por de molestar altres persones: “Hem d’agrair el civisme mostrat pels usuaris en estos dos primers mesos de funcionament, ja que s’està respectant les normes d’ús que es van establir”, afegia Cuesta. Cal recordar que en l’accés a l’Àrea de Gossos hi ha un cartell on s’especifiquen les normes d’ús d’aquest espai, ja que, si bé els gossos poden anar solts i sense corretja, els considerats de raça perillosa hauran d’ajustar-se al que estableix l’Ordenança Reguladora de la Tinença d’Animals Potencialment Perillosos. A més a més, no podran entrar altres animals, i els usuaris de l’àrea de gossos tancaran la porta cada vegada que entren o isquen i seran responsables de recollir els excrements del seu animal.

L’accés a esta zona lliure i durant tot el dia, i s’ha posat a disposició de les associacions canines locals per a la realització d’activitats al recinte. Manuel Cuesta avançava que la bona acollida de la iniciativa està suposant un incentiu per estudiar la seua ampliació a altres zones del poble.

El Regidor recordava que l’Àrea de Gossos guarda relació directa amb altres de les activitats realitzades dins el programa “Ontinyent Saludable”, com va ser la “Matinal del Gos” realitzada en novembre amb activitats per als animals o la campanya “No fem de la ciutat un femer” posada en marxa per potenciar la recollida dels excrements en la via pública. Manuel Cuesta afegia també que l’Àrea de Gossos del barri de Sant Josep “suposa una mostra més de l’aposta per la gestió eficient i l’aprofitament d’espais que està potenciant el Govern d’Ontinyent per a, amb un cost mínim, dur a terme accions que puguen redundar en benefici de la ciutadania”, concloïa el regidor.