Ontinyent lliura 6.155 signatures contra les retallades als Centres Ocupacionals

El plenari aprova una moció contra el copagament farmacèutic a les persones amb discapacitat

Ontinyent ha aportat més de 6.000 de les 46.000 signatures lliurades per la Coordinadora de Centres Ocupacionals de la Comunitat Valenciana(COPAVA) a la Conselleria de Benestar Social, per mostrar la seua “més enèrgica resposta” als intents d’aquesta Conselleria d’aplicar retallades als centres ocupacionals valencians. El Regidor de Política Social de l’Ajuntament d’Ontinyent, Manuel Ruiz, i la Directora del Centre Ocupacional, Susi Torró, acudien el passat divendres a l’acte de lliurament d’estes signatures al Registre d’Entrada de la Conselleria, on es reunien representants dels més de 23 centres aglutinats a la Coordinadora.

A l’escrit presentant, i adreçat a la Consellera Asunción Sánchez Zaplana, es manté l’exigència i la defensa del mateix import d’ajuda econòmica del 2012, i la sol·licitud d’una comissió de diàleg per tal d’obrir les negociacions pertinents al voltant d’un nou model d’atenció i finançament al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, així com l’aplicació del Copagament en el Sector de la Discapacitat, amb representació de totes les parts implicades, famílies, usuaris i treballadors.

Manuel Ruiz recordava que respecte al copagament farmacèutic als discapacitats, el Plenari d’Ontinyent aprovava a la seua última sessió instar a les Corts Valencianes a derogar l’article 160 de la Llei 10/2012, de 21 de desembre de mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat, recuperant la gratuïtat dels medicaments per a les persones amb discapacitat. Per altra banda, el regidor recordava també que el Consell de Benestar Social d’Ontinyent ha plantejat impulsar des de l’àmbit local una Iniciativa Legislativa Popular perquè la Generalitat faça marxa arrere a les retallades farmacèutiques, especialment en aquelles que afecten als discapacitats.

Manuel Ruiz destacava que “no pot ser que les retallades es centren sempre en els més desafavorits. La societat parla i està parlant amb iniciatives com la replegada dels milers de signatures que hem presentat a la Conselleria de Benestar Social, que mostren el malestar de la ciutadania per les prioritats que el Consell està establint davant la crisi, les quals està sent evident que no son precisament socials ni humanitàries”, incidia el regidor.