Ontinyent inicia un programa de dinamització de la piscina coberta amb una activitat d’arqueologia submarina per a escolars

Un innovador projecte ideat a la Universitat de Saragossa posarà a l’abast dels alumnes de 5é una emulació de les restes del vaixell “Uluburun” del SXIV a.C

L’Ajuntament d’Ontinyent va a iniciar aquest mes un complet programa de dinamització de la piscina coberta, “una instal·lació amb moltes possibilitats que anem a aprofitar com a espai lúdic, didàctic i esportiu per a xiquets i majors”, avançava el regidor d’Esports, Óscar Borrell.

En concret, la primera de les activitats previstes, organitzada conjuntament amb la regidoria d’educació, és “Un naufragi a la piscina”, un innovador projecte sorgit al si de la Universitat de Saragossa que reproduirà a la piscina coberta el naufragi del vaixell “Uluburun” del SXIV a.C front la costa de Turquia.

Óscar Borrell, responsable de totes dues regidories, explicava que l’activitat “ve amb l’aval d’arqueòlegs especialitzats i que estem segurs que va a tenir una bona acollida”, desenvolupant-se del 21 al 25 de setembre amb dos passes en cada jornada, de 9 a 11 h. i d’11 a 13 h. En cada passe caben 40 participants i l’activitat tindrà una durada de 2 h. aproximadament per cada grup. A l’activitat, els participants formaran equips que es submergeixen baix l’aigua per dur a terme diverses proves pròpies d’un arqueòleg, com la identificació i rescat de peces, amb les que es desxifren els enigmes que planteja el naufragi.

El regidor apuntava que “esta sols és la primera de tot un seguit d’activitats que tindrem esta temporada a la piscina, al marc d’una programació de la que donarem més detalls en breu i que va a servir per fomentar l’ús i gaudi de la piscina coberta, una instal·lació que molts municipis desitjarien tenir i que hem de saber aprofitar. La piscina coberta ens dona la possibilitat de practicar tot l’any un dels pocs esports que es poden practicar a qualsevol edat, compta ja amb una ampla oferta esportiva complementària a preus molt assequibles, i ara el que volem és aprofitar al màxim la versatilitat de les instal·lacions en benefici de la ciutadania”, avançava Óscar Borrell.