Ontinyent inaugurarà el Mercat Medieval amb àguiles, rèptils i una desfilada i combat de cavallers

El catedràtic de la UV José Pla Barber serà l’encarregat de realitzar el pregó per a un mercat que comptarà amb mig centenar de parades al barri de La Vila

Una exhibició d’aus rapaços, curiositats de rèptils, una cercavila de cavallers templaris i la representació d’un combat a espasa seran alguns dels atractius de la jornada inaugural del Mercat Medieval d’Ontinyent aquest dissabte. Serà després del tradicional pregó, que enguany estarà a càrrec de José Pla Barber, ontinyentí catedràtic de la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

La cita, organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent, tindrà lloc al barri de la Vila entre el dissabte 22 i el dilluns 24, uns dies als quals més de mig centenar de parades ompliran els carrers del barri amb una oferta de la que la regidora de Turisme, Sayo Gandía, destacava la “gran diversitat, amb atractius pert a tota la família, ja que tindrem exhibicions, jocs infantils, gastronomia, bijuteria o artesania de tot tipus”, assenyalava.

L’oferta gastronòmica s’ubicarà a la Plaça de l’Església, amb un forn de llenya, una hamburgueseria, un kebab, formatges tradicionals o garrapinyades, entre altres. El recorregut continuarà per la Placeta del Fossaret, on s’instal·larà l’animació infantil, amb atraccions com un tio vivo, un barco pirata o una parada de llepolies; mentre que la resta de parades amb sabons, productes de cuir, oli d´argán, macramé i altres estaran distribuïdes entre la Plaça de Sant Roc i la Plaça de Sant Pere.

Un torneig de cavallers, jocs medievals o actuacions de teatre de carrer completaran una oferta que comptarà com a novetat amb una exhibició de rèptils al Palau de La Vila que inclourà serps i un cocodril, que se sumaran a l’exhibició de falcons i altres aus amb que ja es comptava als últims anys. Els visitants, a més a més, podran accedir al propi Palau de La Vila a la recentment oberta cafeteria del Palau.

Sayo Gandia manifestava que “es una alternativa més per a complementar els dies la setmana de festes en que hi ha menys programació, i cobrir el temps entre actes. Es una forma també per a que la gent visite el nostre barri històric, la Vila”, destacava la regidora.

Per facilitar que els turistes pugen visitar el barri, i coincidint amb estos dies de festa, l’Ajuntament ha instal·lat una tanca informativa en l’accés al Palau amb rutes per recórrer el casc històric, i a la qual està també reflectit el codi QR que permet l’accés a la també recentment presentada guia virtual d’Ontinyent a la qual es pot accedir des de dispositius mòbils.