Ontinyent inaugura una mostra de gegants i cabets

400 persones ja han visitat l’exposició al Maova

La sala d’exposicions del Maova d’Ontinyent acull l’exposició temporal sobre el 20 aniversari dels gegants i cabets del municipi. Al voltant de 400 persones visitaren la mostra en l’acte d’inauguració del passat dissabte que va tindre lloc a les 19 hores.

Es poden contemplar 20 fotografies que intenten mostrar el que s’ha fet des de l’Associació durant aquest temps: trobades tant a Ontinyent com en altres poblacions, moments històrics com el ball dins de l’església del Mar de Barcelona o la participació en el rodatge de la pel·lícula «La mala educación» de Pedro Almodóvar, o les festes del Corpus i Puríssima ontinyentins.

També s’ha realitzat una pel·lícula commemorativa amb fotografies i vídeo d’aquests 20 anys.

Però sense dubte, la gran atracció per al públic en general i per als més menuts en particular, és l’exposició que ha portat Lakare des de Vilanova i la Geltrú. Durant 4 hores, l’autor de l’obra, Sergi i la seua esposa, Gemma, estigueren muntant les 500 peces fetes en paper matxé que formen part d’una gran cercavila que transcorre per la rambla de Vilanova i la Geltrú: Gegants, cabets, músics, públic i un llarg etcètera formen part d’este passacarrer, «fet amb il·lusió i moltíssima fantasia», afirmen des de l’organització.

Per a la present exposició, Sergi ha realitzat les figures ontinyentines que formen part d’esta festiva exposició que ha visitat ja nombroses localitats catalanes, mallorquines i, per primera vegada, la Comunitat Valenciana.

Al mateix temps, es va inaugurar l’exposició permanent al Palau de la Vila d’Ontinyent. Ací es poden vore els Gegants i els Cabets ontinyentins, així com els antics cossos dels gegants de Carlets de 1946 i algunes peces de les figures antigues. A partir d’ara, hi haurà un atractiu turístic i cultural més que es podrà visitar a aquesta localitat.

Les visites són de dimarts a dissabte de 18 a 21 hores per al públic en general i després s’han organitzat visites concertades per a centres escolars d’Ontinyent, malgrat que qualsevol col·lectiu pot acudir, contactant prèviament amb l’Associació (gegantsicabetsontinyent@gmail.com). L’exposició temporal romandrà oberta fins al 8 de juny.