Ontinyent inaugura la nova imatge de la rotonda de Moros i Cristians

La rotonda inclou una escultura del desaparegut artista Joan Martí

El Govern d’Ontinyent ha presentat la nova imatge de la Rotonda de Moros i Cristians, que uneix el carrer Daniel Gil amb la Plaça de la Concepció, i que des d’ara inclou una gran escultura alegòrica a les festes morocristianes. Es tracta de l’obra  “El abrazo Moro y Cristiano” realitzada pel desaparegut artista ontinyentí Joan Martí, que fins ara es trobava ubicada als jardins de la Glorieta, on havia estat objecte de diversos actes de vandalisme.

La Societat de Festers va proposar a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el canvi d’ubicació de l’obra d’art, petició després la qual, i comptant amb l’aprovació del plenari de l’Ajuntament, la regidoria d’Obres s’encarregava de traslladar-la a la seua nova ubicació. L’escultura, abans de ser reubicada, era objecte de diversos treballs de restauració per part de l’artista Ricardo Morales, que han permès que l’obra recupere la seua imatge original.

El regidor d’obres, Manuel Cuesta assenyalava que  “aquesta nova ubicació de l’escultura ha estat pensada detingudament per dos motius: que la ciutadania gaudisca d’un millor emplaçament de l’obra, i que la seua nova posició no moleste al trànsit,ja que és un punt molt important per a la circulació urbana”. D’aquesta manera, l’escultura es troba situada a una glorieta transitada i vistosa que presideix el tram final d’alguns dels actes més importants de les Festes de Moros i Cristians, com són les entrades Mora i Cristiana o la nit d’Alardos.

La viuda del creador de l’obra, Xelo Montahud, va acudir a l’acte acompanyada dels seus fills per a commemorar la seua parella i artista local, el difunt Joan Martí, autor d’algunes de les obres més famoses que vesteixen la ciutat d’Ontinyent, com és l’escultura  que dóna nom a la rotonda “El salt del bou”.