Ontinyent inaugura la exposició de pintura solidària ‘Terres d’Amèrica’

expo-terres-damerica

Amb motiu del 150 aniversari de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, una nova exposició d’art aplega al MAOVA. En aquest cas, una col.lecció de pintures solidàries ofereix baix el títol ‘Terres d’Amèrica’ una visió colorista i viva de les tasques que fan les dones en el continent.

La inauguració serà demà divendres a la sala d’exposicions del MAOVA, a les 19:30 hores.

‘Terres d’Amèrica’

pintura-solidaria1

Mirem-los amb ulls nous i descobrirem les seues mirades. Mirem-los amb altres ulls, als empobrits, als immigrants, als diferents, als pobles del Sud -que estan allà i que tenim també ja ací- a tots els essers humans amb els quals compartim la mateixa i única Terra… i, potser, ens sorprenguem; tal vegada ens qüestionem…

En presentar aquesta mostra col·lectiva de pintura centreamericana (Nicaragua, Guatemala, Haití, República Dominicana, El Salvador), Escoles Solidaries vol apropar-nos a una realitat viva, nova i rica sens dubte, que molt probablement ens meravellarà. La força del seu colorit, la varietat de les seues tendències, l’expressivitat del dibuix, l’originalitat dels dissenys, ens descobreixen una vessant de la riquesa cultural d’uns pobles que el nostre “eurocentrisme” sol infravalorar en la mida que desconeix; però que, tanmateix i precisament per això, volem oferir-los.

Per coherència amb la visió que tenim en ES de l’Educació com a factor clau en el canvi de mentalitats i perquè estem convençuts que l’art -la pintura, la música o en qualsevol altra de les seues expressions- és el llenguatge genuïnament humà que més ens pot apropar els uns als altres.
A més a més, les obres exposades es poden adquirir, contribuint així a finançar els projectes educatius que en el marc del Programa “Escoles Solidàries” el professorat i les comunitats educatives valencianes han vist nàixer i tractem de consolidar, any rere any ,

tant en aquelles terres com als nostres centres, com a una eina que ens ajude a construir un món més just per a totes les persones. La presència d’aquestes obres a casa nostra serà, així mateix, com un crit lluminós i permanent que ens recordarà la realitat d’unes altres existències.
Descobrir i conèixer, mirar amb ulls nous i sense prejudicis, és essencial per a valorar i estimar. Sols des de la presència i el coneixement són possibles el respecte, la comprensió i, finalment, la solidaritat que naix de l’estima.
Esta mostra que compartim amb vostés, fruit del treball voluntari dels nostres amics i perquè la Societat de Festers del Stm. Crist de l’Agonia , contant amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, ho ha fet possible, incloent-la dins del cicle d’exposicions del 150 Aniversari de la Festa morocristiana, pot, segurament, ajudar-nos a caminar vers aquestos objectius. I per això, és un plaer per a nosaltres poder oferir a tots vostés aquesta exposició. Estem segurs que gaudiran amb les pintures, enriquirà les seues mires i, si així ho volen, ens ajudaran en els nostres projectes.

Moltes gràcies.
Joan Bou
President d’Escoles Solidàries

pintura-solidaria2

pintura-solidaria3

pintura-solidaria4

pintura-solidaria5