Ontinyent habilita una oficina a la Sala Gomis per atendre els 4.000 beneficiaris del programa “XarxaLlibres”

Ajuntament, Diputació i Generalitat invertiran 800.000 euros en dos anys per garantir la gratuïtat dels llibres de text a la ciutat

L’Alcalde d’Ontinyent i el Secretari Autonòmic d’Educació destaquen l’actuació com un exemple de cooperació entre les administracions i amb els centres educatius

Al voltant de 4.000 famílies d’Ontinyent poden sol·licitar des d’ahir 30 de novembre i fins el 22 de desembre a la Sala Gomis la seua adhesió a “XarxaLlibres”, el programa de gratuïtat de llibres de text que suposara a Ontinyent la inversió de 800.000 euros en dos anys per part de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l’Ajuntament de la ciutat.

L’Alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez i el Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler; visitaven l’oficina habilitada pel consistori a la Sala Gomis (antiga Multiusos) on els beneficiaris del programa han començat a presentar les seues sol·licitud. Acompanyats del Coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, tots dos coincidien en destacar l’actuació com un exemple de cooperació entre les administracions i amb els centres educatius.

Jorge Rodríguez explicava que “des del moment en què la Generalitat va proposar la idea, desde la Diputació vam tenir molt clar que s’haviem d’unir per afavorir l’exercici ple del dret a l’educació, que ha de deixar de considerar-se una despesa i veure’s com una autèntica inversió de futur”, destacava.

Miquel Soler coincidia amb Jorge Rodríguez en què “en ser Xarxa Llibres una iniciativa complexa i ser la primera volta que es fa, és molt d’agrair no sols la col·laboració entre les tres administracions, sinó també la de les ampes i els propis centres, per tal d’ajudar-nos a garantir la gratuïtat dels llibres de text. Volem que esta col·laboració puga servir d’exemple en altres àmbits”, afegia Soler.

Pel que fa al regidor d’Educació, Óscar Borrell també agraïa la participació de les escoles i instituts per replegar la documentació i les instàncies, “i la voluntat de Diputació i Generalitat, a la que s’afegim des de l’Ajuntament, perquè hi haja autèntica igualtat d’oportunitats per a totes i tots a les escoles”, concloïa.