Ontinyent habilita un Parc de Gossos de 1.500 m2 al barri del Llombo per fomentar el gaudi segur i net de les mascotes

El parc habilitat en març a Sant Josep és emprat per centenars d’animals i acull regularment activitats de les protectores

El barri del Llombo d’Ontinyent conta ja amb una nova Àrea de Gossos d’ús exclusiu per estos animals i els seus amos, la segona de la ciutat després de la que es va obrir el passat mes de març a Sant Josep. L’espai ha estat habilitat per la Regidoria de Parcs i Jardins a un solar de 1.500 m2 de propietat municipal adjacent a la Plaça de la Coronació, que estava en desús i envaït per la vegetació, que ha estat delimitat per tanques i un nou mur per a que els propietaris dels gossos els podran deixar lliures sense corretja i sense por de molestar a altres persones.

El Regidor de l’àrea, Manuel Cuesta, destacava que la creació d’aquest espai d’accés lliure, inclosa al programa d’actuacions Ontinyent Saludable, “ve avalada per el gran èxit del que vam crear al barri de Sant Josep, que és emprat per centenars de mascotes i que ajuda a mantenir l’equilibri entre els drets dels animals i dels veïns”, assenyalava.

Cuesta explicava que les obres han consistit en la neteja i delimitació de la zona, adequació e instal·lació de dos punts d’aigua (una font per a persones i altra per a animals), i col·locació de banquets i papereres. Les obres van a donar-se per acabades amb la col·locació de dispensadors de bosses de recollida d’excrements i d’un recull de les normes d’ús d’aquest espai, on es contempla que els usuaris seran responsables de recollir els excrements de la seua mascota, i que si bé els gossos poden anar solts, els de raça perillosa hauran d’ajustar-se al que estableix l’Ordenança Reguladora d’estos animals.

El regidor destacava també que estos espais “també suposen un punt d’encontre per als amants dels animals. Volem situar Ontinyent com una de les ciutats més modernes al tractament dels animals de companyia, i en aquest objectiu comú estem col·laborant amb entitats de la ciutat com Cans La Vall i l’Escola Anima Canina, a les que els agraïm l’entusiasme en l’organització d’activitats”, destacava. En aquest sentit, des de la seua posada en funcionament, el parc de Sant Josep ha acollit regularment activitats com cursos d’ensinistrament caní i el passat 27 d’octubre va acollir una multitudinària I Fira d’Adopcions, que es va estendre al pàrking de la Sala Gomis, i a la qual van participar 11 entitats en defensa dels animals de tota la Comunitat Valenciana i 800 persones que van gaudir de diverses exhibicions i concursos.

A més a més, i ja fora d’estos recintes, l’Ajuntament ha organitzat altres activitats dins el programa “Ontinyent Saludable”, com va ser una “Matinal del Gos” o la campanya “No fem de la ciutat un femer” posada en marxa per potenciar la recollida dels excrements en la via pública. Manuel Cuesta afegia també que la posada en marxa dels parcs de gossos “suposa una mostra més de l’aposta per la gestió eficient i l’aprofitament d’espais que està potenciant el Govern d’Ontinyent per a, amb un cost mínim, dur a terme accions que puguen redundar en benefici de la ciutadania”, concloïa el regidor.