Ontinyent habilita un nou accés provisional al Llombo pel carrer Jaume I

També hi haurà un pàrking de 200 places junt a l’edifici del Campus

El Barri del Llombo contarà en pocs dies amb un nou accés provisional a través del Carrer Jaume I el Conqueridor, així com amb un nou pàrking adjacent al nou edifici del Campus universitari. L’actuació ha estat possible després que el Govern d’Ontinyent decidira destinar els 50.000 euros obtinguts del Pla d’Actuacions Programades (PAP) de la Diputació de València a la realització d’unes obres que la Regidora de Territori, Rebeca Torró, definia com a “estratègicament fonamentals per al desenvolupament del barri”.

Torró visitava unes obres que permetran comunicar el carrer Jaume I el Conqueridor amb el Carrer Santa Teresa, que al seu torn comunica amb la carretera CV-40. Aquest accés es realitza a través d’uns terrenys que es troben dins de dues unitats d’execució paralitzades, i que ja havien estat objecte d’uns treballs d’urbanització parcial.

La Regidora de Territori ha recordat que l’Associació de Veïns del Barri del Llombo porta anys reclamant uns millors accessos al barri, i que en veure “el continu incompliment” de la paraula donada pel Consell en 2008 de que anava a fer-se una rotonda d’accés directe per l’Avinguda Comte de Torrefiel, “el Govern d’Ontinyent, que considera prioritari aquest assumpte, va decidir executar amb caràcter provisional l’apertura d’aquest accés que han de realitzar definitivament els agents urbanitzadors d’estes unitats d’execució. És una solució humil, però necessària”.

L’actuació està sent aprofitada per realitzar també altres millores, ja que no sols es pavimentarà la via i se li donarà accés peatonal, sinó que està creant-se un nou pàrking per a 200 cotxes al solar adjacent al nou edifici del Campus d’Ontinyent, la construcció del qual està ja molt avançada. “Aquest pàrking és molt important, perquè el creixement del Campus requeria d’un espai com aquest per facilitar l’estacionament al barri”, destacava la regidora.

A més a més, també va a millorar-se les condicions del Carrer Echegaray amb tasques de pavimentació, completant-se les obres amb la creació d’un pas de vianants i la dotació de diversos punts de llum, així com el tancament de les parcel·les privades. L’actuació ha vingut precedida de les obres que el Govern d’Ontinyent va executar en gener de 2012 al carrer Santa Teresa, amb el qual connecta el tram que es va a obrir ara, i on es van realitzar tasques de pavimentació i millora de la seguretat.