Ontinyent estabilitza el talús posterior a l’EPA de Sant Carles per garantir la seguretat de l’edifici

L’actuació forma part del conveni singular signat per l’Alcalde d’Ontinyent i el President de la Diputació

L’Ajuntament d’Ontinyent està procedint a la realització de les obres d’estabilització del talús posterior a l’Escola Per Adults de Sant Carles, unes obres que estaven pendents des que es va desprendre un mur de contenció a la zona fa més d’un lustre, provocant que les pluges hagen anat desmoronant el talús de sustentació. L’actuació està sent coordinada per la Regidoria de Territori, la responsable de la qual, Rebeca Torró ,destacava que “es tracta d’una obra necessària perquè en cas de no actuar, el talús podria continuar el seu deteriorament i comprometre l’estabilitat de la cimentació i de l’edifici. La seguretat futura d’aquesta edificació estava en perill, i gràcies a una subvenció aconseguida el passat mes de maig per l’Alcalde podrem dur a terme esta actuació”, assenyalava.

Cal destacar en aquest sentit que l’actuació, forma part del conveni singular signat el passat mes de maig per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el President de la Diputació de València, Alfonso Rus, per tal de realitzar obres a la ciutat per valor de 150.000 euros, uns diners aportats dels fons de la partida de Presidència, i per tant al marge dels programes ordinaris de l’ens provincial (com ara el Pla Provincial d’Obres i Serveis) de què ja participa la ciutat.

Rebeca Torró explicava que l’actuació al talús consistirà en desbrossar, netejar i eliminar tota la vegetació, per tal de fer un nou talús compactat des de la plataforma superior del riu que consolide la superfície del pati de l’edifici de l’EPA, que actualment té un desnivell d’uns 18 metres. La regidora recordava que al Pla General d’Ordenació Urbana està previst la construcció futura d’un edifici per tal de trencar el gran desnivell existent, “raó per la qual, en l’actualitat, construir un mur de contenció per estabilitzar el pati i l’edifici existent, a més de ser molt més costós, podria condicionar el tipus de construcció del futur edifici”, apuntava. Les obres no han pogut iniciar-se fins que s’han dut a terme altres als voltants, com la del Trinquet de Maians, “ja que la del talús és una obra de molta envergadura, que va a produir moviments de terra i pas de camions, i voliem comptar amb les millors condicions possibles”.

La intervenció s’interromprà durant la “setmana gran” de festes de Moros i Cristians per motius de seguretat, i s’espera que estiguen acabades a finals de setembre. En eixe mes passarà també a executar-se l’altra obra contemplada en el conveni signat amb la Diputació, com serà l’urbanització de l’espai obert de la Plaça Ovidi Montllor, una demanda històrica dels veïns d’aquesta plaça, que venien reclamant des de fa anys esta actuació.