Ontinyent estabilitza el talús del Parc de La Vila amb anells d’acer i una malla metàl·lica

Les obres per evitar moviments de terres van acompanyades de la renovació del mur que delimita el parc infantil

L’Ajuntament d’Ontinyent està procedint a la millora de la seguretat del talús adjacent al Parc de La Vila, on s’havia registrat recentment un moviment de terres que afectava tant el fonament del mur que tanca el parc com al pati d’un habitatge confrontant. Per tal d’estabilitzar aquest talús s’ha contractat una empresa especialitzada en aquest tipus de treballs, que des del passat dilluns està actuant a la zona.

La Coordinadora de l’Àrea de Territori, Rebeca Torró, explicava que “la seguretat de les persones ha de prevaler per damunt de qualsevol circumstància, per això davant el despreniment que es va detectar vam tancar el parc al públic, i abans que pugueren haver nous moviments de terra, hem actuat per garantir que les condicions d’esta zona són les adequades per al seu ús per part de la ciutadania”, assenyalava.

D’aquesta manera, s’ha realitzat des del passat dilluns un sanejament manual de la zona afectada pel despreniment i s’està procedint a la col·locació de 300 m2 de malla metàl·lica galvanitzada baix la qual s’ha col·locat una xarxa d’anells d’acer. L’actuació té un pressupost total de 20.600 euros, i una volta finalitzada donarà pas a la restitució del mur de tancament que delimita el parc infantil. Esta actuació serà duta a terme des del departament de Parcs i Jardins, des del qual el seu responsable, Manuel Cuesta, demanava disculpes als veïns, “que durant uns dies han de patir les molèsties habituals en qualsevol obra, però que han d’entendre que era una actuació necessària que anem a finalitzar en un curt període de temps, i que ens permetrà reobrir el parc per al seu ús i gaudi en les condicions adequades”, assenyalava. El conjunt de l’actuació està previst que finalitze al llarg de la setmana vinent.