Ontinyent duplica la seua aportació al Fons Valencià per la Solidaritat

Manuel Ruiz destaca la importància de recolzar la tasca de l’entitat en uns moments difícils per a la cooperació internacional

L’Ajuntament d’Ontinyent augmenta enguany la seua aportació al Fons Valencià per la Solidaritat, que passa de 900 a 2.100 euros, per tal de recolzar les tasques que la entitat realitza a països empobrits del sud. Així ho ha destacat el Regidor de Política Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Ontinyent, Manuel Ruiz, després de participar a la recent Assemblea General de l’entitat, que va tenir lloc a la Casa de Cultura de Xàtiva, i a la qual es va confirmar la baixa de 29 municipis per no fer cap aportació econòmica durant els últims anys.

Ruiz manifestava que “en temps com els que vivim” l’ajuda i la cooperació amb els països pobres és “especialment important”, ja que si s’eliminen les ajudes que se’ls presta per créixer per ells mateixos, “les seues condicions de vida empitjoraran i molts dels seus habitants inevitablement vindran als nostres estats”, subratllava el regidor. Ruiz destacava la perspectiva social demostrada pel Govern d’Ontinyent, que amb aquest esforç en matèria de cooperació i solidaritat “demostra una volta més la seua sensibilitat social, tot recolzant la tasca del Fons en uns moments difícils com estos”, assenyalava.

El Fons Valencià per la Solidaritat és una associació d’ajuntaments valencians per la cooperació al desenvolupament sense ànim de lucre. L’entitat realitza i finança projectes de cooperació i sensibilització amb les aportacions econòmiques que cada any fan els ajuntaments socis, que serveix per executar projectes a països com ara El Salvador, Guatemala, República Dominicana, Nicaragua, México, Ecuador, Colombia, Bolivia, Sierra Leona, Camerún o els territoris palestins. La difícil situació econòmica ha motivat que entre els objectius del Fons per a 2012 s’haja inclòs la pròpia sostenibilitat de l’entitat i la reivindicació del treball i paper de l’entitat.