Ontinyent descobreix els seus “nobles i il·lustres” als visitants amb una ruta guiada pel casc antic

Han visitat les cases on visqueren el President del Congrés Lluis Maians o el Compositor Josep Melcior Gomis

El Compositor de “l’Himne de Riego” Josep Melcior Gomis o el President del Congrés dels Diputats Lluis Maians, són alguns dels personatges destacats de la història d’Ontinyent als quals es va dedicar la visita turística guiada “Nobles i il·lustres d’Ontinyent”. L’activitat està inclosa al programa de visites “Obrim les Portes de La Vall” que organitza la Mancomunitat de Municipis i partia dissabte passat des de la Plaça de la Concepció. El Regidor de Turisme, Joan Sanchis, donava la benvinguda a mig centenar de persones que participaren a la visita.

El regidor destacava “l’enorme potencial” del patrimoni ontinyentí per a la realització d’activitats turístiques com aquesta: “al Govern d’Ontinyent som conscients de la importància de treballar per la diversificació de l’economia i aprofitar el potencial del turisme a Ontinyent, i les visites guiades poden ser molt útils en aquest sentit”, destacava Sanchis, qui recordava que des del passat mes de juny la ciutat compta amb “La Ruta del Diumenge”, visites guiades que promocionen els atractius culturals, paisatgístics, industrials i gastronòmics de la ciutat.

A la visita de dissabte dedicada als “Nobles i il·lustres d’Ontinyent”, la tècnica de turisme acompanyava els visitants pel Carrer Major, artèria principal de la població durant els segles XVIII i XIX, on es concentren la major part de cases senyorials i palaus nobiliaris, entre elles les de Gomis i Maians, que al seu torn donen nom als dols carrers que conformen esta via.

Al recorregut també es visitava les residències del magistrat Miguel Osca, els barons de Santa Bàrbara o els comtes de Torrefiel. Finalment, i deixant a banda les famílies aristocràtiques, els assistents van poder visitar l’espai cultural “El Filaner” de la Fundació Salvador Mollà, on es troba l’obra pictòrica del controvertit personatge Josep M. Bartolomé, conegut com «Manduca».