Tots el grups polítics donen suport a la declaració d’Ontinyent com a Ciutat Solidària amb l’Alzheimer
Ontinyent s’ha declarat Ciutat Solidària amb l’Alzheimer en l’últim ple de l’Ajuntament, una declaració a la qual es van sumar els regidors de tots els partits polítics, que van aprovar per unanimitat. Al document de la declaració, presentada conjuntament per totes les forces polítiques representades en l’Ajuntament, es recorda que l’Alzheimer és una malaltia que “encara no compta amb un tractament efectiu, ni una actuació preventiva adient per tal de pal·liar els seus efectes”, i que suposa unes despeses directes i indirectes superiors a 30.000 euros anuals per als malalts i les famílies.
A més, a Ontinyent existeix una “important” incidència d’aquesta malaltia, la qual “es veurà duplicada en els propers anys, donada una major esperança de vida i un envelliment de la població”, segons s’extrau de la declaració”. L’Ajuntament d’Ontinyent manté des de 2012 un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics dels Malalts d’Alzheimer d’Ontinyent per al desenvolupament de programes com ajuda a domicili, grups d’auto-ajuda i valoracions neuropsicològiques per import de 48.000 euros i un periode de 4 anys. Dins d’aquest suport permanent als malats d’alzheimer, l’ajuntament d’Ontinyent ha cedit un aula de la primera planta de la nova Prefectura per a desenvolupar el servei de taller de memòria, dirigit a persones amb deteriorament cognitiu lleu, al qual està previst que acudisquen unes 50 persones.
A més de la declaració d’Ontinyent com a Ciutat Solidària amb l’Alzheimer, els regidors van acordar també traslladar als diferents grups parlamentaris del Consell dels Diputats la reivindicació d’una política d’Estat envers la malaltia de l’Alzheimer davant l’envelliment de la població, dins de la iniciativa liderada per la Confederación Española de Asociaciones de Familiares de Personas con Alzheimer y otras Demencias (CEAFA).