Ontinyent: Dames, cavallers. Estem en festes!”

dsc_0337

Amb el ja tradicional crit de “Dames, cavallers. Estem en festes!”, el Sr. President de la Societat de Festers i posteriorment la Sra. Alcaldessa de la ciutat, Mª Lina Insa Rico, encetaven el camí cap a les festes del 2009.
L’acte començava a les 7 de la vesprada amb la desfilada dels porta guions de les comparses cristianes, Capità, Ambaixador i Banderers cristià del 2008, porta guions de les comparses mores, Capità, Ambaixador i Banderer moro del 2008, xiquets i xiquetes de cadascuna de les comparses mora i cristiana, precedint als primers Tro moros i cristians de 2009, membre de la Junta de Govern de la Societat i tancava la comitiva el Sr. President de la Societat acompanyant als Capitans , Ambaixadors i Banderers dels dos exèrcits. En arribar a la Plaça Major i davant del Castell, es van imposar les medalles acreditatives als porta guions i es va fer el relleu entre els càrrecs del 2008 i els del 2009.
El Sr. President de la Societat del Santíssim Crist de l’Agonia va invitar a la festa a tots els ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent, ampliava la seua invitació a tots habitants de les comarques veïnes, desitjant que eixa invitació arribarà més enllà de la Vila i Cort, esperant que les banderes de la festa onejaren per tot arreu anunciant les festes que la ciutat d’Ontinyent celebra en honor al seu patró el Santíssim Crist de l’Agonia. La Sra. Alcaldessa feia entrega de les claus de la ciutat al Sr. President de la Societat de festers i encoratjava a totes i tots a celebrar uns magnífiques festes.
Amb la interpretació de la marxa mora “Chimo” i posteriorment l’hime de la ciutat concloïa l’acte de la publicació.