Ontinyent crea un espai nadalenc a la Plaça Major amb un naixement i arbres de Nadal

S’aprofitaran les figures que s’utilitzaven al Betlem vivent que s’instalava a la Plaça de La Concepció

La regidoria de Serveis Municipals de l’Ajuntament d’Ontinyent està procedint des de hui dilluns a la col·locació de diversos elements decoratius que conformaran un nou espai nadalenc a la Plaça Major. Aquest espai inclourà un Betlem que utilitzarà les figures que s’empraven al Betlem vivent que s’instal·lava a la Plaça de la Concepció, la reedició del qual hauria suposat un cost de al voltant de 30.000 euros a les arques municipals.

Segons explicava el regidor de l’àrea, Manuel Cuesta, “tot i que aquest Betlem vivent no va a fer-se, perquè no són moments per a gastar-se eixos diners d’aquesta manera, els ontinyentins i ontinyentines no es quedaran sense Betlem”. D’aquesta manera, l’espai nadalenc que s’està creant a la Plaça Major inclourà un Betlem amb les mateixes figures del naixement que hi havia fins ara, elaborades en cartró pedra amb els materials que habitualment s’utilitzen per a les falles, i que es troben en bon estat. “Estes figures són de propietat municipal des fa anys, van quedar molt bé i suposen el cos central del Betlem, que per tant no patirà cap variació als seus elements més importants”, apunta el regidor.

Aquesta espai nadalenc inclourà també llums, plantes i diversos objectes decoratius, i per la seua ubicació, podrà ser visitada pels escolars i públic en general que s’acoste a contemplar el tradicional Betlem de figures de l’Ajuntament d’Ontinyent, que continuarà estant al seu lloc habitual. El 5 de gener, a més a més, s’habilitarà un naixement vivent per rebre la visita dels Reis d’Orient. Aquest naixement es crearà exclusivament per eixa jornada, muntant-se abans de la visita de Ses Majestats i desmuntant-se posteriorment.

Una pista de patinatge a Sant Domingo, novetat destacada

Per altra banda, el regidor de Serveis Municipals explicava que també des de hui dilluns està procedint-se a la instal·lació d’una pista de patinatge a la Plaça de Sant Domingo, una iniciativa que va a dur-se a terme estos nadals per primera vegada a la ciutat. Aquest matí s’ha procedit a la descàrrega de diversos materials i maquinària i a l’inici de la posada a punt de l’espai on a finals d’esta setmana es presentarà públicament la pista, en un acte que comptarà amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez.