Ontinyent crea el quart Parc per a Gossos de la ciutat a la plaça del Músic Vicent Rodríguez

L’espai dedicat al gaudi de les mascotes i els seus amos impulsat per la regidoria de Parcs i Jardins s’obrirà aquest divendres

La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Ontinyent ha creat el quart Parc per a Gossos de la ciutat, que s’obrirà el pròxim divendres. L’espai, ubicat a la plaça del Músic Vicent Rodríguez, es suma a les àrees habilitades per al gaudi segur de les mascotes i els seus amos a Sant Josep (a un solar adjacent al recinte de la Fira), Sant Rafel (al carrer de Cristòfor Colom) i El Llombo (al carrer del Barranquet).

El regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, ha explicat que aquest parc es troba a una zona que els veïns ja utilitzaven per a passejar els seus gossos. “Ara l’hem dotada amb la infrastructura necessària per a assegurar-nos que es dóna un equilibri entre els drets dels animals i els dels veïns, com ja ocorre a les altres àrees de gossos que hem instal·lat”, ha afirmat el regidor.

A més, el regidor ha destacat que a l’hora de construir l’àrea per a gossos de la plaça del Músic Vicent Rodríguez s’han tingut en compte les dues comparses que tenen el seu local allí. “Ni els equips electrògens, ni els camions de càtering, ni qualsevol altra necessitat que puguen tenir durant la setmana gran de Festes es veurà afectada pel Parc de Gossos”, ha indicat Cuesta.

El nou Parc per a Gossos ha estat cercat amb tanques i equipat amb banquets, papereres i dispensadors de bosses per a recollir els excrements dels cans. Així mateix, hi ha un cartell on s’especifiquen les normes d’ús d’aquest espai, ja que, si bé els gossos poden anar sense corretja, els considerats de raça perillosa hauran d’ajustar-se a l’Ordenança Reguladora de la Tinença d’Animals Potencialment Perillosos.

Cuesta ha subratllat la “bona acollida” dels Parcs per a Gossos de Sant Josep, Sant Rafel i El Llombo, pel que ha anunciat que espera acabar la legislatura amb cinc àrees similars a la ciutat. “Centenars d’ontinyentins acudeixen sovint no sols perquè es tracta d’un lloc on els gossos poden estar solts, sinó perquè aquests espais s’han acabat convertint en un punt de trobada on els amants dels animals conversen i passen una bona estona”, ha afegit l’edil de Parcs i Jardins.

A més, el regidor ha mostrat la seua satisfacció per l’efecte que estan tenint els Parcs per a Gossos sobre la neteja dels carrers d’Ontinyent. “Els treballadors de l’empresa encarregada de la neteja viària ens han comunicat que la quantitat d’excrements ha baixat significativament i esperem que, a mesura que obrim nous parcs, ho faça encara més”, ha indicat Cuesta.

La nova àrea compta amb una superfície de 500 metres quadrats. Així, la xarxa d’espais per a gossos d’Ontinyent ja arriba en conjunt als 4.800 metres quadrats (la de Sant Josep en té 2.000, la d’El Llombo, 1.500 i la de Sant Rafel, 800).

Un comentario sobre “Ontinyent crea el quart Parc per a Gossos de la ciutat a la plaça del Músic Vicent Rodríguez”

  1. A ver si toman nota de esto en el Ayuntamiento de Xátiva, que
    lejos de habilitar zonas como estas solo se les ocurre la chorrada del ADN de los perros (que nos va a costar 40000 euros.)Lo dicho Sres. del Ayuntamiento de Xátiva, TOMEN BUENA NOTA, seguro que esto resulta más barato.

Los comentarios están cerrados.