Ontinyent crea el Consell de Participació Ciutadana

Jorge Rodríguez recorda que el Govern local ha prioritzat l’ajuda “als qui estan passant-ho mal” destinat un milió d’euros per a polítiques socials

Ontinyent donarà major protagonisme als veïns i veïnes en el seu nou Consell de Participació Ciutadana, un “Consell de Ciutat” o “Consell de Consells” que es constituirà en breu i que suposa “un pas endavant” cap a la democràcia participativa. Els passos previs a la creació d’aquest Consell han centrat una part important del treball de l’Area de Política Social, Promoció Cultural i Ciutadania durant el primer any de la present legislatura.
El coordinador d’aquesta àrea, el Regidor Manuel Ruiz, feia hui balanç d’aquest periode, al qual incidia en què “era imprescindible renovar una carta municipal de participació ciutadana que tenia 16 anys d’antiguetat”, una renovació que, juntament amb el nou organigrama dels Consells Sectorials (que inclouen alguns de nous, com el d’esports o l’agrari), faran possible la posada en marxa d’aquest nou “Consell de Ciutat”. A través d’ell es podran articular nous camins per potenciar la participació ciutadana, com ara la possibilitat dels veïns de presentar mocions al plenari amb 250 firmes, o el plantejament de consultes ciutadanes quan es compte amb la petició de 1.000 persones. “Volem tornar a la ciutadania el protagonisme perdut després de 4 anys de foscor en l’etapa de l’anterior govern”, destacava Manuel Ruiz.
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui acompanyava Manuel Ruiz a la seua compareixença, destacava també que en aquest any el Govern d’Ontinyent “sempre ha tingut clar que a més de tornar la normalitat democràtica i fomentar la promoció econòmica, el tercer pilar de la gestió havia de ser la política social”, i prova d’això ha estat prioritzat als pressupostos l’ajuda “als qui estan passant-ho mal” destinat un milió d’euros per a polítiques socials.

Al balanç del primer any de gestió en l’Area de Política Social, Promoció Cultural i Ciutadania, Manuel Ruiz destacava també la importancia dels convenis signats amb diferents entitats com ADIEM, AFAO o Creu Roja, “que ajuden a cobrir els espais que deuria d’atendre la Generalitat Valencia però que aquesta no fa”. A més a més, feia menció a la recuperació de la Fira per la Solidaritat i la importancia que s’ha donat a les qüestions de cooperació internacional, “que hem demostrat que no són incompatibles amb el donar cobertura social a aquells que ho necessiten, ja que són partides que tenim clar que són prioritàries”, destacava el regidor.