Ontinyent crea 26 places de zona blava al Carrer Dos de Maig

La regulació per la O.R.A. d’estos estacionaments al barri de Sant Josep es compensa amb la supressió del pagament a la Plaça Vicent Rodríguez

Afavorir l’activitat comercial i respondre a la demanda dels establiments de la zona són els objectius pels quals s’ha procedit a la permuta de 26 places de zona blava al barri de Sant Josep d’Ontinyent. En concret, els nous estacionaments creats en maig de 2012 al tram del Carrer Dos de Maig que va des del Carrer Pintor Segrelles fins al del Músic Martínez Valls han passat amb l’entrada del nou any a ser de zona blava, mentre que a l’adjacent Plaça Vicent Rodríguez pràcticament la mateixa quantitat de places deixa d’estar regulada per la O.R.A. L’anunci del canvi proposat pels comerciants els hi va estar comunicat personalment per part de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en una reunió prèvia a l’execució del mateix.

Cal recordar que la creació de les noves places d’estacionament al Dos de Maig va suposar l’eliminació d’un dels dos carrils que tenia aquesta via d’un sol sentit, tot i que el carril de l’esquerra ja era utilitzat habitualment per estacionar en doble fila, “amb tots els problemes que això comportava, de cotxes que volien eixir i no podien, possibles sancions i situacions incòmodes per a tots”, explica el regidor de Policia Local, José Mª Hoyos.

Amb la creació de la nova fila d’estacionaments en esta cèntrica zona, s’aprofitava per ampliar l’àrea de càrrega i descàrrega per als comerciants, i es reduïa la velocitat per la qual es transita en aquest tram. Els veïns i comerciants d’aquesta zona valoraven molt positivament l’actuació, demanant-se per part d’estos últims al consistori que els nous estacionaments passaren a ser regulats per la O.R.A. per tal d’afavorir l’activitat comercial al barri.

El regidor manifestava que ara, “hem atès a esta demanda, però compensant les noves places de zona blava permutant-les per altres tantes al barri”, explicava. La major part d’esta compensació es produeix a la Plaça Vicent Rodríguez, tot i que també s’han eliminat algunes places de zona blava en diversos llocs on establiments de restauració havien demanat la col·locació de taules. “Com venim dient des del primer dia, un dels principals objectius del Govern d’Ontinyent és potenciar l’activitat econòmica i comercial a la ciutat, i hem procedit a esta permuta per seguir treballant en aquesta línia també des de l’àrea de Trànsit”, concloïa José Mª Hoyos.