Ontinyent convertirà el solar del barri de la Vila en un espai lliure i un aparcament públic

El Govern destinarà 70.000 euros per a reurbanitzar l’espai entre els carrers de Trinitat i Callarís

Ontinyent convertirà en una zona d’esplai i aparcaments el solar de la Vila, entre el carrers de Trinitat i Callarís, que va quedar després de la demolició d’uns edificis en ruïnes. El Govern d’Ontinyent ha decidit destinar 70.000 euros del Pla d’Actuacions Programades de la Diputació a aquesta actuació. Esta inversió, emmarcada dins del Pla de Sanejament de nuclis antics, se suma a altres actuacions al barri de la Vila com la rehabilitació de la vivenda social del carrer Trinitat, la consolidació de la Casa Barberà o les actuacions en les cases del carrer Muralla. En breu es contractarà l’obra de millora del carrer Esglèsia, dins del Pla d’Eficiència Urbana (PEU). L’obra, que ha d’estar acabada a finals d’any, començarà després de l’estiu i tindrà un termini d’execució de tres mesos.

La regidora de Territori de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rebeca Torró, ha afirmat que l’actuació “busca millorar les condicions de vida de la Vila, amb un espai lliure i mantenint els aparcaments per facilitar la mobilitat al barri”. Com a resultat de la nova actuació, es reorganitzarà l’espai per a donar cabuda a una zona de passeig per a les persones i una àrea d’aparcaments, amb el que s’alleujarà un dels majors problemes del casc antic, l’estacionament de vehicles. “L’obra permetrà ampliar el número d’aparcaments i crear un espai per als veïns que milloraran les condiciones de vida de la Vila”, ha assenyalat Rebeca Torró.

L’orografia del terreny dificulta les obres, ja que s’acumula un desnivell considerable a una parcel·la de dimensions reduïdes. A la zona més baixa, que dóna al carrer de Callarís, se situarà l’aparcament, ja que es troba prop d’una zona de trànsit de vehicles. A l’explanada superior, es crearà una zona d’oci amb arbres, bancs i papereres perquè els veïns puguen passejar. També es pavimentarà de nou la vorera del carrer de Trinitat: “en aquesta part del barri de la Vila era necessari adequar un espai com este”, ha afegit Rebeca Torró.

Com es recordarà, el Consell va anul·lar a finals de 2013 un projecte, inclòs dins del Pla d’Habitatge i Rehabilitació 2009-2014, per a construir 25 vivendes de protecció oficial (VPO) a la Vila, una decisió que l’Ajuntament d’Ontinyent va recórrer per via contenciosa-administrativa. Vist que la Generalitat va deixar Ontinyent sense els tres milions d’euros a què s’havia compromés, l’Ajuntament ha donat una nova finalitat a la zona.

Torró, a més, ha explicat que l’obra ve precedida de l’enfonsament de les vivendes que hi havia a la zona, que va obligar l’Ajuntament a actuar ràpidament per a evitar desgràcies. “Ara, des del Govern d’Ontinyent hem cregut convenient destinar els 70.000 euros del al barri de la Vila”. La regidor ha afegit que “haguérem volgut que l’anterior equip de govern municipal havera destinat alguna quantitat dels milions provinents dels plans Zapatero o Camps a la Vila, però va preferir deixar aquest barri sense cap inversió durant quatre anys”, ha lamentat.