Ontinyent congela el rebut de l’aigua i prorroga les actuals bonificacions a l’espera de la nova ordenança

El PP retira la seua proposta de rebaixar la tarifa en alguns trams de consum en no ser possible aplicar-la sense un estudi de costos

L’Ajuntament d’Ontinyent congelarà el rebut de l’aigua a les empreses i particulars, així com la pròrroga de les actuals bonificacions, a l’espera de l’aprovació de la nova ordenança en la que està treballant la regidoria d’aigües. Així s’acordava a l’última sessió plenària municipal, a la qual el grup municipal del PP retirava la seua proposta de rebaixar la tarifa en alguns trams de consum, en quedar palès que no era possible aplicar esta ni cap altra revisió sense el preceptiu estudi de costos.

Cal recordar que la proposta del Partit Popular plantejava una rebaixa del 10% als consums de fins a 25m3, el que, traslladat al rebut, hauria suposat una rebaixa mitjana equivalent a 0’78 cèntims al trimestre. El que sí s’aprovava, amb l’acord de tots els grups (excepte EUPV, que es va abstindre), va estar el Balanç d’explotació de l’aigua per a 2014 (amb uns costos anuals de 767.948’73 euros i un cànon de 399.851), així com la congelació de les tarifes per a 2014, evitant així l’increment automàtic de la tarifa d’acord amb l’IPC.

D’aquesta manera, fins que s’aprove la nova ordenança en la que està treballant als últims mesos la regidoria d’aigües, el rebut es mantindrà com en 2013, incloses les bonificacions actualment establertes. Cal recordar que la taxa de subministrament domiciliari d’aigües aprovada al plenari de 21 de març de 2013 donava continuïtat a les bonificacions contemplades a la revisió feta en 2012 de la taxa del fem, que va permetre que l’any passat fins a 334 famílies ontinyentines comptaran amb subvencions de l’Ajuntament en tots dos rebuts, quedant 194 d’estos nuclis familiars totalment exempts del pagament d’estes taxes.

El regidor d’aigües, Fran Quesada, ha explicat que, tot i les bonificacions realitzades, “l’ordenança en sí no es objecte d’una revisió des de 2006, pensem que cal millorar-la, i per això estem treballant des de fa ja prop de sis mesos en un nou text que tindrem a punt enguany, que suposarà una millora sustancial que volem consensuar amb tots els grups”, assenyalava. D’aquesta manera, el plenari també aprovava l’elaboració dels estudis econòmics pertinents per tal d’aplicar els nous preus del rebut de l’aigua, un rebut, avançava Quesada, “que volem que siga més clar i entenible” i al que s’està estudiant eliminar o reduir el pagament per consum mínim i altres aspectes de tarificació fixa.

La nova ordenança tractarà d’incentivar un consum responsable i tindrà en compte els diferents usos a que es destina l’aigua “perquè no és igual l’ús d’un particular, una família nombrosa, un establiment hosteler o una indústria”, a més d’estudiar-se la conveniència d’incloure o no el clavegueram al rebut. “En definitiva, des del Govern d’Ontinyent estem treballant per fer realitat una nova taxa d’aigües millor, més justa i més clara, donant la importància que es mereix al consum d’un bé fonamental a la nostra societat com és l’aigua”, concloïa el regidor.