Ontinyent completa la xarxa de camins escolars segurs a Sant Rafel amb l’execució de “Camicleta”

El projecte de millora dels accessos al CEIP Bonavista va ser el segon més demandat a “Ontinyent Participa 2015” i s’executarà als propers dos mesos

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat els treballs d’execució del projecte “Camicleta”, de camins escolars segurs al CEIP Bonavista. Aquest projecte, que va ser el segon més demandat per la ciutadania a “Ontinyent Participa 2015”, s’executarà als propers dos mesos, i serveix per completar al barri de Sant Rafel a xarxa de camins escolars segurs que es va iniciar la legislatura passada al col·legi Rafael Juan Vidal.

La 1ª tinent d’alcalde i coordinadora de Territori, Rebeca Torró, i la regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, visitaven unes obres de les que coincidien en destacar que “a més de millorar la seguretat dels escolars, ens permeten anar avançant en els objectius del futur Pla de Mobilitat que redactarem en breu, i que perseguirà fer d’Ontinyent una ciutat veritablement sostenible, on les persones puguen desplaçar-se a peu amb total tranquil·litat”.

Rebeca Torró destacava que la proposta que va elegir la ciutadania, i que té un pressupost de 60.000 euros, “és un projecte interessant tan des del punt de vista educatiu com de mobilitat, dona continuïtat a altres actuacions realitzades pel Govern d’Ontinyent al barri i a més serà aprofitable no sols pels alumnes del Bonavista, sinó també pels de l’IES Pou Clar i els vianants en general”.

Patrícia Folgueras explicava que “es diu Camicleta perquè volem promoure també l’ús de la bicicleta com a mitja de transport sa i segur”. D’aquesta manera, les actuacions concretes van a ser la pavimentació d’un espai per a bicicletes i vianants al carrer de Joaquim Josep Cervino; executar tram de carril bici segregat (sentit únic d’anada) per la calçada de Vicent Gironés i tram de carril bici segregat per per l’aparcament davant l’IES Pou Clar (sentit únic de tornada).

També es procedirà a la la pacificació del trànsit al carrer Pare Fullana i Cristòfol Colon; la senyalització horitzontal i vertical en els camins escolars segurs al col·legi Bonavista; la pavimentació de la pujada a l’aparcament autobusos; la prolongació vorera
que envolta a l’escola fins a la parada d’autobús; l’ampliació vorera carrer Antoni Conca;
millora espai encreuament Joan XXIII / Carlos Díaz; la col·locació d’un element decoratiu i la creació de 4 aparcaments de bicicleta.

Patrícia Folgueras explicava que les obres han començat per la pavimentació d’una nova vorera a la zona d’estacionament de vehicles i autobusos, “perquè així podrà aprofitar-se ràpidament pels xiquets i xiquetes que fins ara en baixar del bus escolar anaven sense via delimitada per una zona amb sahorres, pel que millorem la seua seguretat i comoditat”. Tota la zona on va a actuar-se és de titularitat municipal excepte l’estacionament situat front a l’IES Pou Clar, que està cedit en ús al consistori, i on s’han fet les gestions necessàries per poder pavimentar una vorera per on puguen transitar en millors condicions els vianants que habitualment venen fent-ho per esta zona.