Ontinyent augmenta un 20% el reciclatge de vidre en festes amb 10.000 quilos en 9 dies

La campanya ha inclòs l’augment de contenidors, el repartiment de material i la participació de voluntaris

Ontinyent ha recollit un total de 10.000 quilos de vidre en 9 dies augmentant en un 20% respecte de l’any anterior el reciclatge durant la setmana gran de les festes de Moros i Cristians. Aquesta campanya de recollida extraordinària que ha estat realitzada conjuntament per l´Ajuntament, la Societat de Festers i l’empresa Ecovidre, ha inclòs la instal·lació de nous contenidors i poals equipats amb el sistema “ale-hop”, que s’han ubicat en les proximitats de cada associació i comparsa, el repartiment de material i la participació de voluntaris, que han estat encarregats del buidatge de contenidors, la retirada de poals i de donar informació del procés de reciclatge als festers, obsequiant-los amb detalls de Ecovidre com obridors, bosses o xapes amb emoticons de moros i cristians.

Patrícia Folgueras, regidora de sostenibilitat, ha agraït la bona acollida de la iniciativa entre els festers, “que han ajudat a que tingam unes festes més sostenibles i ecològiques”. Per això, des de el govern municipal ja està preparant-se una versió “ampliada i millorada” d’aquesta iniciativa per al pròxim any 2016, on s’utilitzarà com a base el format d’enguany per a polir alguns com ara reforçar la instal·lació de poals amb sistema “ale-hop” en zones com Santo Domingo o la Plaça de la Concepció. Folgueras destacava el bon funcionament d’aquest sistema, “que facilita la participació dels ciutadans i festers gràcies a la facilitat d’elevació i descarrega sense esforç, permetent més comoditat en el reciclatge per a grans consumidors com son les comparses en festes”.

Els festers han recollit 5000 quilos, mentre que els voluntaris han arreplegat 5000 més, contribuint uns bons resultats que corroboren la responsabilitat respecte del reciclatge de la ciutadania d’Ontinyent, que és la tercera ciutat de València amb més quilos de vidre reciclats, 21,1 quilograms per habitant per 15’7 que la mitja regional.