Ontinyent augmenta en un 16% la xifra d’assistents als actes festius organitzats en agost

L’Alcalde d’Ontinyent destaca que la ciutat “ha estat pol d’atracció i d’impacte mediàtic” així com l’absència d’incidents

Milers de persones han mirat en agost cap a Ontinyent per acudir a les diverses activitats lúdic-festives que han tingut lloc a la ciutat. En concret al voltant de 170.000, segons les dades recollides per la Policia Local, el que suposa un 16% més dels 147.000 espectadors que es comptabilitzaven a les festes de l’any anterior. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, compareixia per fer un balanç de les festes en una roda de premsa a la qual destacava que “amb els concerts i les festes de Moros i Cristians hem estat capaços de captar l’atenció de milers de persones, convertint la ciutat en un pol d’atracció durant este mes d’agost. El primer objectiu que ens havíem marcat ha estat complit”, assenyalava.

El primer edil aportava dades d’interès que corroboren l’augment de visitants, com és la recollida de fem, un indicador que reflecteix un augment que trenca la tendència dels últims anys, i que s’aparella a un augment del consum. En aquest punt l’Alcalde ha tingut especials paraules per a les comparses, “que han tingut un comportament exemplar pel que fa a la recollida i dipòsit del residus durant estes festes. La pròpia empresa encarregada de la recollida del fem així ens ho ha trasmés i, per la nostra part, ens sumen a aquesta felicitació perquè, com sempre diem, mantindre nets les nostres carrers és tasca de tots”, manifestava.

En la consecució de les xifres de visitants, explicava el primer edil, també ha tingut molt a veure l’impacte dels dos grans concerts de l’any: Vora 12.000 persones vingueren a Ontinyent “atragudes” pels concerts d’Alejandro Sanz i Melendi, el que suposa necessàriament un increment del consum en locals d’oci, bars i restaurants o estacions de servei.

A la roda de premsa l’Alcalde ha estat acompanyat per l’Intendent de la Policia Local, José Alberto Policarpo, qui donava detalls no sols sobre el públic assistent, sinó també sobre els serveis extraordinaris prestats per la Policia Local (202), Protecció Civil (222) i Creu Roja (72), als quals sols s’ha registrat 68 assistències lleus i 4 trasllats a l’hospital per qüestions com un tall en el peu o un atac d’epilèpsia, el que, tenint en compte l’elevada xifra d’actes i de visitants, “ens permet parlar d’unes festes prou tranquil·les”, manifestava. En aquest sentit, Jorge Rodríguez ha tingut paraules d’agraïment “per a tots i totes: per als visitants, els festers i la ciutadania en general pel seu exemple de civisme, i per al personal de Policia Local, Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Creu Roja i tots aquells i aquelles que han estat treballant perquè tot eixira bé”, incidia.

Altra dada positiva ha estat l’impacte mediàtic de les activitats realitzades en agost, amb l’aparició d’Ontinyent en la majoria dels canals de televisió, ràdio i premsa nacionals tant pels concerts d’Alejandro Sanz i Melendi com per l’Entrada de Moros i Cristians. En aquest sentit, l’Alcalde incidia en la transmissió de les dues entrades per Canal 9, “un fet sense precedents i en el qual l’Ajuntament va apostar des del primer moment perquè estàvem convençuts que era una oportunitat única que no podíem desaprofitar per a publicitar les festes i la ciutat”, una retransmissió en directe que, a més, “va ser de gran qualitat”.

I finalment altre aspecte destacat ha estat el control de les despeses, on, explicava l’Alcalde “com fem al llarg de l’any en tots els aspectes de la gestió municipal, en festes hem apostat per l’eficiència i per oferir més per menys”, una aposta que ha quedat palesa en la programació de “Ontinyent en concert” i en la gestió del personal: Així ho demostra la reducció de les hores extra que, sense reduir serveis, ha permès que les hores extraordinàries hagen estat 366’75 (equivalents a 9.950 euros), quedant per tercer any consecutiu per davall dels 15.000 euros, front als 35.000 que es van arribar a gastar en l’any 2008 per l’anterior equip de govern.

“En resum, hem estat pol d’atracció de visitants, hem estat notícia per aspectes positius a tot l’Estat, i tot controlant la despesa i sense haver de lamentar incidents. Tot açò ens fa parlar d’un balanç positiu, pensem que anem pel bon camí i anem a seguir treballant en esta línia”, concloïa Jorge Rodríguez.