Ontinyent augmenta en 50.000 m2 i un 10% els seus parcs des de 2011

El Consistori ha impulsat la creació de nombroses zones verdes per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes

Ontinyent ha augmentat en prop de 50.000 m2 i un 10% els seus parcs i zones verdes al casc urbà des de l’arribada de l’actual corporació municipal al segon semestre de 2011. El Govern d’Ontinyent, a través de les regidories de Parcs i Jardins i de Sostenibilitat, coordinades per Manuel Cuesta i Fran Quesada, ha impulsat la creació de nombroses zones verdes per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes, a més de suposar un impuls al manteniment i creació de llocs de treball a la ciutat.

Des de Parcs i Jardins destaca la creació de la Plaça Ovidi Montllor, on s’han plantat 63 arbres de diversos tamanys i espècies, des de til·lers a gingkos passant per nogueres, magnòlies o prunes d’altres, a més de col·locar-se jocs infantils i altres elements de mobiliari urbà. A més a més s’han creat fins a 4 parcs per a gossos a la Plaça de la Coronació, el Carrer Sant Rafel, la Plaça Vicent Rodríguez o el recinte firal, 4.600 m2 en total on també s’ha plantat arbrat i habilitat fonts i mobiliari urbà per al seu ús i gaudi per a les mascotes i els seus propietaris.

Pel que fa a Sostenibilitat, l’actuació de major calat és la realitzada al Passeig de Benarrai, l’espai que va des de la passarel·la a l’IES de l’Estació fins el parc Vicent Andres Estellés, on amb fons del Pla d’Ocupació 2013 es realitzaven tasques de desbrossament i poda, instal·lació de bancs i mobiliari urbà i plantació de fins a 74 plataneres. El passeig, de 25.700m2, comptarà en breu amb un nou estany de 300m2 adjunt que ajudarà als veïns i veïnes de les finques colindants a reduir el risc d’inundacions que pateixen en aquesta zona d’antiga marjal.

En total, Ontinyent compta ara amb 541.175 m2, 49.234 més que els 491.941 amb que es comptava en juny de 2011. Un 10% més de superfície que, segons s’explica des del Govern d’Ontinyent, “tindrà un major impacte segons passe el temps, no sols perquè es normalitzarà el seu ús, sinó perquè l’arbrat anirà creixent, creant més ombra i consolidant un paisatge cada volta més agradable”. Cal recordar que al mateix període, l’Ajuntament d’Ontinyent ha plantat 1093 arbres, dels que al voltant de 240 són reposicions d’exemplars en mal estat o perillosos, i la resta nous exemplars repartits tant a les noves zones verdes com altres consolidades.