Ontinyent aprofita la reforma dels camps de la Puríssima per a millorar l’accés principal

La instal·lació obrirà les portes durant la primera quinzena de febrer després d’una profunda remodelació

La reforma dels camps de la Puríssima d’Ontinyent, amb la instal·lació de gespa artificial, s’està aprofitant per a millorar l’accés al recinte després de l’ampliació de l’espai destinat al terreny de joc i les voreres que el rodegen. Aquestes obres, que suposaran una inversió addicional de 40.000 euros, seran finançades per l’Ajuntament i la Fundació Esport Base, l’entitat que gaudeix dels camps. Així ho van acordar en una recent visita a l’obra l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president de la FEBO, Miguel Ángel Molina. Tots dos van coincidir en la necessitat de rematar l’actuació amb aquesta ampliació dels accessos que obligarà a alçar un mur de contenció junt a la riba que delimita el camp principal i la carretera.

Així i tot, la remodelació dels camps de futbol de la Puríssima, al barri de Sant Rafael d’Ontinyent, està molt a prop de ser ja una realitat. Finalitzada la col·locació de la nova gespa artificial del terreny de joc, només queda pendent la dotació de l’equipament esportiu i el remat de les obres al remodelat accés i les noves grades creades, esperant-se que la instal·lació puga obrir les portes durant la primera quinzena de febrer.

L’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez, posava en relleu la importància d’executar una millora llargament reclamada des de la Fundació Esport Base Ontinyent i els esportistes del barri en general, destacant els esforços realitzats per realitzar una actuació amb un cost de 250.000 euros, “que va requerir la confluència de diferents voluntants i aportacions, destinant tant els 100.000 euros del conveni singular que vam signar amb la Diputació de València i com els 150.000 que l’Ajuntament va decidir consignar a estes obres dins del Pla Provincial d’Obres i Serveis”, explicava el primer edil, qui destacava els beneficis que va a suposar per als usuaris que els camps municipals de la Puríssima passen a ser de gespa artificial.

El regidor d’Esports, Pepe Pla destacava que esta actuació “és un deute històric que es tenia amb els esportistes del barri i una necessitat per l’estat en què es trobaven les instal·lacions. La necessitat era ja urgent, s’han fet els esforços necessaris, i el proper mes de febrer el barri de Sant Rafel i tota la ciutat comptarà ja amb estes noves instal·lacions”, concloïa el regidor.

A més de la col·locació de la gespa ha inclòs també l’anivellament del terreny de joc, que presentava irregularitats un desnivell superior als 1’5 metres, així com diverses millores asumides per l’empresa adjudicatària. En concret, durant les obres que es venen realitzant des del mes d’octubre, l’empresa local Construcciones Mancebo Gonzalez, SL, està creant noves grades de formigó, i ha executat una vorera perimetral, la instal·lació d’un nou embornal o l’adequació d’un edifici annex als camps de futbol.