Ontinyent amplia la seua oferta de turisme familiar amb visites nocturnes interactuades en períodes vacacionals

L’èxit de l’activitat pilot del “Conte de Nadal a La Vila” anima a l’Ajuntament i Voraserra a reprendre la iniciativa i ambientar-la en altres temàtiques

Ontinyent ampliarà la seua oferta de turisme familiar amb un programa de visites nocturnes interactuades en períodes vacacionals. L’èxit de l’activitat pilot del “Conte de Nadal a La Vila” basat en el clàssic de Dickens, que es va posar en marxa el passat mes de desembre, ha animat a l’Ajuntament i l’empresa local Voraserra a reprendre la iniciativa per estendre-la a tot l’any, ambientant-la també en altres temàtiques.

El Regidor de Turisme, Joan Sanchis, destacava l’interès d’oferir activitats “per al gaudi conjunt de les famílies, a l’abast de tots i sense haver d’eixir de la ciutat. Una bona oferta turística ha de ser el més variada possible per a arribar a quants més tipus de públic millor. Aquesta fórmula de visites nocturnes interactuades ja hem vist que compta amb molta acceptació, com demostra el fet que s’ompliren ràpidament tres grups amb més de 50 participants cadascú”, destacava.

L’activitat s’organitzarà quatre voltes a l’any, coincidint amb les diferents estacions, amb una temàtica diferent en cada cas: temàtica literària, tradicional, històrica i nadalenca. Les dates exactes encara estan per definir però està previst que s’ajusten als ponts o dates de vacances escolars al voltant de Setmana Santa i Pasqua, la Nit de Sant Joan, el 9 d’Octubre i Nadal, tot i que podrien haver variacions.

Des de Voraserra, el seu gerent, Alfred Montés, explicava que l’esquema donarà continuïtat a l’emprat al “Conte de Nadal a la Vila”: “ve a ser una mena d’híbrid entre una obra teatral i una visita turística guiada, amb l’encant especial que te de nit el casc antic i l’edifici del Palau de La Vila, que és un marc incomparable i que serà en tots els casos el punt de partida i el final de l’activitat”, explicava. Els preus encara estan per determinar, però mantindran la línia iniciada amb el “Conte de Nadal”: “volem posar la iniciativa a l’abast de tot el món, buscarem fórmules per establir un cost mínim que anime a participar a tota la família”, afegia Montés.

Joan Sanchis destacava la importància de “treballar per la diversificació de l’economia en uns temps com estos, i aprofitar eixa perla per explotar que sempre diem que és el turisme a Ontinyent”, afegia. El Regidor de Turisme animava a la ciutadania local a participar també d’estes visites “perquè es altra manera de conèixer el nostre patrimoni i els nostres recursos, i gaudir de l’oci en família de manera econòmica i sense haver d’eixir d’Ontinyent”, assenyalava.