Ontinyent afavoreix la integració laboral de 10 joves en risc d’exclusió social

Els usuaris del Centre de Menors “El Rogle” realitzaran pràctiques en bars i restaurants

L’Ajuntament d’Ontinyent afavoreix la integració laboral de 10 joves en risc d’exclusió social amb la posada en marxa d’una nova edició del taller de bar i cafeteria per als usuaris del Centre de Menors “El Rogle”. Es tracta d’una activitat adreçada a joves d’entre 16 i 21 anys que no han finalitzat els seus estudis de Graduat en Secundària i volen rebre una formació en el sector de l’hosteleria, un taller de 600 hores de formació teòrica i pràctica que s’iniciava amb un acte de benvinguda als participants, al qual assistien l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor de Política Social, Manuel Ruiz, i que es perllongarà durant els propers 7 mesos.

Jorge Rodríguez destacava en l’acte que “l’única forma d’eixir de la crisi és apostar per la formació, per la gent jove que ha de tenir oportunitats per al futur. Hui volem fer saber a estos joves que l’Ajuntament d’Ontinyent i els seus professionals van a estar al seu costat”, manifestava. Enguany, per segona volta consecutiva, els participants que realitzen la part teòrica del curs podran realitzar pràctiques no laborals en bars i restaurants adherits a l’associació d’hostelers AHVAL, gràcies a un conveni signat per l’Ajuntament amb aquesta entitat, que l’any passat va possibilitar que un dels usuaris aconseguira un lloc de treball en una de les empreses participants.

Aquestes pràctiques en establiments locals es desenvoluparan durant un total de 80 hores, que aniran precedides d’un bloc de 220 hores de formació teòrica. A més a més, els alumnes realitzaran 300 hores pràctiques en la cafeteria de l’aulari del Campus de la Universitat de València al barri de Sant Rafel. A més de la formació per a exercir com a professionals de l’hosteleria, els joves rebran una formació bàsica en matèries com matemàtiques o llengua per tal que també tinguen la possibilitat de reprendre els seus estudis. El Regidor de Política Social, Manuel Ruiz, destacava “l’aposta clara” que es fa des de l’Ajuntament d’Ontinyent perquè cap ciutadà quede exclòs: “Volem donar als participants un missatge de recolzament des de les institucions públiques per transmetre’ls que la societat no els oblida, que anem a estar al seu costat per intentar donar-los un futur”.

Les pràctiques als restaurants associats a AHVAL, estes estaran coordinades per Jordi Martínez, qui també participa activament en les accions formatives a dur a terme en els joves, i que expressava el seu desig “que el programa d’enguany funcione tan bé com el de l’any passat, que fins i tot va permetre que un dels 10 usuaris puguera quedar-se a treballar en un dels restaurants locals participants. El programa permet als joves introduir-se al món laboral i pensem que és molt positiu”, destacava.