Ontinyent adapta les dependències de Serveis Socials amb un nou ascensor finançat amb fons del superàvit

L’edifici de l’Ajuntament Vell és utilitzat per a una mitjana superior a les 1.200 atencions mensuals sols en aquest departament

L’edifici de l’Ajuntament Vell d’Ontinyent, actual seu dels Serveis Socials Municipals i diverses oficines (infodona, infopolicía o l’agència AMICS, entre d’altres) serà adaptat amb la col·locació d’un nou ascensor les obres del qual van a ser possibles gràcies al superàvit municipal. Les obres, que s’iniciaran la setmana que ve, eren presentades ahir en roda de premsa per la Regidora de Territori, Rebeca Torró, i el Regidor de Política Social, Manuel Ruiz, els quals compareixien acompanyats del Coordinador del Departament de Serveis Socials Miguel Colorado, i destacaven l’aposta del Govern d’Ontinyent “per aprofitar els diners obtinguts d’una bona gestió per a millorar l’atenció a aquells que més ho necessiten”.

L’edifici és utilitzat, només als Serveis Socials, per a la realització d’una mitjana superior a les 1.200 atencions mensuals, que en períodes de major increment de sol·licituds d’ajudes al banc d’aliments, beques o de reducció de les taxes poden arribar a les 2.400. Rebeca Torró manifestava que estes obres “són una mostra més de la voluntat del Govern d’Ontinyent d’atendre de la millor manera possible als ciutadans, atenent a una reivindicació que ara per fi va a fer-se realitat gràcies als bons resultats d’una gestió els beneficis de la qual sempre hem tingut clar que han de revertir a les persones”.

El nou ascensor comunicarà amb les 4 plantes de l’edifici ubicat a la Plaça Major i al seu semisoterrani. Les obres s’han adjudicat per un import de 79.800 euros a una empresa local, el que comporta una rebaixa de més de 30.000 euros respecte al pressupost de licitació, diners que s’empraran per crear un nou vestíbul i millorar les condicions de les oficines de Serveis Socials. El Regidor de Política Social incidia en que l’Ajuntament “ha trencat amb la dinàmica negativa en la que estava i ara pot destinar recursos a millorar l’atenció als que pitjor estan passant-ho”, destacant que les obres a realitzar a l’edifici “permetran poder atendre als usuaris amb la màxima dignitat”.

Per la seua banda, Miguel Colorado posava de relleu la gran quantitat de persones que utilitzen l’edifici i l’increment de les atencions als Serveis Socials derivades de la situació de crisi econòmica, un departament que en 2014 complirà 30 anys de funcionament “i que requeria d’una iniciativa com aquesta per a millorar la qualitat de l’atenció a les persones que s’acosten al paraigües que l’Ajuntament ofereix davant la crisi que estem patint”, concloïa.