Ontinyent acull una exposició sobre arqueología funerària

“Restes de Vida, Restes de Mort” repasa la manera d’enfrontar-se a la mort de les societats des del Paleolític fins a l’Edat de Bronze

El Regidor de Cultura d’Ontinyent, Calabuig Oviedo, inagurava ahir a la Casa de Cultura l’exposició “Restes de vida restes de mort”, produïda pel Museu de Prehistòria de València. Calabuig Oviedo estava acompanyat de l’Arqueòleg Agustí Ribera, Director del MAOVA, museu que ha col·laborat i promogut la realització de la mostra en la ciutat. Aquesta ampla exposició sobre diferents aspectes de la mort en èpoques prehistòriques, es composa de diferents pannells, videos i repliques de peces.

L’exposició, que s’exposa a la Casa de Cultura enlloc de al MAOVA, en sobrepassar l’espai disponible de la saleta d’exposicions canviants del museu, ocupa les dues plantes del Palau dels Barons de Santa Bàrbara. Aquesta s’ha dividit en quatre àmbits temàtics que representen les distintes societats i cultures del moment i les formes que tenien d’enfrontar-se a la mort, des del Paleolític fins a l’Edat de Bronze.

Durant el primer recorregut, els visitants es traslladaran als primers rituals funeraris coneguts fins al moment. La segona etapa explica el paper que juga l’arqueologia funerària en l’estudi de la Prehistòria amb nombroses mostres de restes humanes. En la tercera part, el visitant podrà observar l’evolució i la complexitat que van adoptant les pràctiques funeràries. La quarta part conclou amb les tècniques d’estudi i excavació arqueològiques

La mostra es pot visitar fins al 24 d’octubre a la Casa de Cultura, al Carrer Maians, 26, en horari de dilluns a divendres, de 10:00 a 13:30 h, i de dimarts a dissabte, de 18:00 a 21:00 hores, amb entrada gratuïta.