Ontinyent acull les jornades sobre l’Estat del Benestar

400 persones participaren a unes jornades que van comptar amb la participació de representants sindicals, tècnics i membres d’associacions
La política de retallades desenvolupada tant pel Govern Central com pels governs autonòmics està afectant i “amenaçant de mort” molts programes en benefici de la societat per la manca del finançament adequat. Esta és una de les principals conclusions que es van extraure de les jornades sobre “ Vigència de l’Estat de Benestar” que va acollir el Centre Cultural Caixa Ontinyent els dies 25 i 26 d’octubre, organitzades per l’Ajuntament d’Ontinyent mitjançant la Regidoria de Política Social i Ciutadania i el Consell de Benestar Social.
Al voltant de 400 persones participaren com a públic a unes jornades que van comptar com a ponents amb representants sindicals, tècnics i membres d’associacions, i que, tal com explicava el Regidor de l’Àrea a Ontinyent, Manuel Ruiz, es plantejaven “com a punt de trobada per debatre al voltant dels atacs que a l’actualitat està patint l’Estat de Benestar amb la manca d’inversions en sectors públics com ara la sanitat, l’educació i la cobertura de serveis socials bàsics per a la ciutadania en moments de crisis com els que vivim”.
L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava “l’esforç que des de la nostra administració local s’està fent per tal d’apostar, mantenir i rellançar la cobertura social a la nostra ciutat, gràcies al compromís ferm amb la nostra gent, amb el manteniment i consolidació de programes per tal de garantir la cobertura social als ciutadans i per fer de la cobertura social una de les línies d’acció política”.
Els 400 assistents pogueren debatre i participar en unes jornades que Manuel Ruiz destacava com a “profitoses per fomentar una ciutadania crítica i participativa”. Des de la Regidoria de Política Social i Ciutadania s’ha agraït la implicació de totes aquelles persones que han fet possible aquestes jornades.