Ontinyent acull la segona Jornada de Fibromiàlgia

S’impartiran un total de 4 ponències al voltant de diferents aspectes de la malaltia i el seu tractament

El Centre Integral de Majors (CIM) del barri de Sant Rafel d’Ontinyent acollirà demà dimarts la II Jornada de Fibromiàlgia organitzada per l’Associació de Malalts de Fibromiàlgia d’Ontinyent (AMFO) amb la col·laboració de la regidoria de Política Social i Ciutadania.

Baix el títol de “Fibromiàlgia, esa gran desconocida”, s’han organitzar tot un seguit d’activitats que començaran a les 10:30 amb un acte de presentació al qual es comptarà amb les intervencions de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz; Virtudes González, regidora de Sanitat; i Josefa Mancebo, presidenta d’AMFO.

Al llarg de la jornada, a les 11:00, 12:30, 15:30 i 17:30, es faran diverses ponències, sobre els temes “Projecte d’intervenció terapèutica Crisàlida”; “Malaltia de Fibromialgia: Treballant junts metges i pacients”; “Fibromiàlgia d’atenció primària”; i “Neurologia i fibromiàlgia. És la fibromiàlgia una malaltia neurològica?”, ponències a les quals es comptarà amb la presència de diversos especialistes i professionals de la psicologia i la medicina procedents d’hospitals com els d’Alzira, Gandía i Ontinyent.

El regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, ha destacat “l’alt interès de totes i cadascuna d’estes ponències”, fent especial referència a la relativa a la posada en marxa per part de l’Ajuntament d’Ontinyent del projecte “Crisálida”, que ve funcionant al Centre de Majors de Sant Rafel amb 10 usuàries ateses pels terapeutes familiars Miguel Ángel Colorado i María Lloret, i que és pioner a la Comunitat Valenciana en l’atenció a dones amb fibromiàlgia.

Manuel Ruiz ha incidit en que estes jornades “estan dirigides a totes les malaltes de fibromiàlgia en general, independentment de la organització a la que estiguen inscrites”, fent una crida a la participació en una activitat “amb la que es preten ajudar a estes dones a conèixer més i millor com fer front a la malaltia i als problemes que d’ella es deriven”, destacava el regidor.