Ontinyent acull en juny el campus del FC Barcelona

Els exfutbolistes Julio Alberto i Robert elogien les instal·lacions municipals i agraeixen l’interès mostrat per la ciutat

Els exfutbolistes internacionals del FC Barcelona Julio Alberto Moreno i Robert Fernández, acompanyats pel tècnic Carles Martorell, presentaven oficialment ahir el què serà el primer Campus de la FCBEscola a Ontinyent. Al campus, que tindrà lloc a la ciutat entre els propers dies 24 i 30 de juny, podran participar 150 xiquets d’entre 7 i 15 anys, i suposarà, en paraules del regidor d’Esports, Pepe Pla, “una oportunitat única per poder veure com es treballa al FC Barcelona i per formar els nostres joves no sols esportivament, sinó també en valors, cosa que es molt important per a nosaltres i que es té molt present a la FCBEscola”, assenyalava.

Julio Alberto i Robert elogiaven les instal·lacions municipals i les condicions que té Ontinyent per a organitzar el que serà un dels únics 7 campus del club blaugrana a la península aquest estiu fora de Catalunya. Julio Alberto, que ja va visitar Ontinyent el passat mes de març gràcies a les gestions realitzades conjuntament entre la regidoria d’Esports, la Fundació Esport Base Ontinyent i la Penya Barcelonista d’Ontinyent, destacava que la capital de La Vall d’Albaida “ens sembla un lloc ideal per fer un campus on aportarem la nostra filosofia, que és la d’utilitzar l’esport com a eina educativa, un treball al qual el Barça és una referència a nivell mundial”, assenyalava el director adjunt de la FCBEscola.

Julio Alberto posava de relleu l’interès perquè els joves “aprenguen coses interessants, més enllà del fútbol. Per això treballarem el foment de la convivència i els bons hàbits en aspectes com l’alimentació, la higiene, el respecte o el companyerisme”, una formació que s’aplicarà tant als entrenaments diaris com a les distintes activitats paral·leles a les quals participaran els joves, tant de caràcter cultural com d’oci. “Busquem l’excel·lència i esperem el millor de tots, i també dels entrenadors, pares i mares”, afegia Julio Alberto, motiu pel qual s’organitzaran a més a més xerrades per a pares, entrenadors i xiquets. L’exinternacional per la selecció espanyola va destacar igualment el valor afegit que donen als campus del Barça la presència habitual de persones com Migueli, Gerardo, Moratalla, Serer o Robert, “mestres amb una gran experiència no sols com a jugadors, sinó també com a analistes o entrenadors”, manifestava.

Robert Fernàndez coincidia amb Julio Alberto en agrair l’esforç i l’interès que s’ha mostrat des de la ciutat per organitzar un campus que va definir com “una magnifica oportunitat que m’haguera agradat tenir jo de menut”. Aplicar els mètodes d’entrenament del Barça “serà molt positiu i una experiència magnífica per a uns xiquets que somnien amb ser professionals, i que a un club com el Barça és possible perquè ací la gent de la pedrera sí pot arribar a jugar al primer equip”, manifestava.

Finalment, el President de la Penya Barcelonista d’Ontinyent, José Ramón Francés, mostrava la seua satisfacció “perquè un projecte que va començar a treballar-se fa 5 mesos a un despatx de l’Ajuntament d’Ontinyent per fí puga fer-se realitat”, felicitant a la regidoria d’Esports i a la FEBO pel seu treball, “i a tota València per acollir aquest campus, perquè sols es faran 7 com aquest a tota Espanya fora de Catalunya, i això és una responsabilitat”. Així mateix, José Ramón Francés mostrava la seua il·lusió perquè el dia 1 de juliol es puga confirmar que el campus de la FCBEscola torne a Ontinyent en 2013.

Les inscripcions s’hauran de fer exclusivament online, podent realitzar-se en breu en la pàgina www.fcbarcelonacampus.com o en la web del FCBarcelona, en l’apartat de Futbol, en la secció de FCB Escola i la pestanya de FCB Campus. També es pot ampliar la informació adreçant-se a la Fundació Esport Base Ontinyent i la Penya Barcelonista d’Ontinyent.