Ontinyent acull el V Campionat Provincial Infantil de Kung Fu de la Comunitat

120 participants de 10 clubs valencians es donaran cita diumenge al poliesportiu

El Poliesportiu Municipal d’Ontinyent acollirà diumenge el V Campionat Provincial de Kung Fu Infantil de la Comunitat Valenciana, organitzat pel Club Makey Chuan Ontinyent, la Federació de Karate de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent. Seran 120 practicants d’aquest esport d’entre 4 i 15 anys de edat els que es donen cita per participar a l’esdeveniment, procedents d’un total de 10 clubs valencians de localitats com València, Alacant, Carcaixent, Alzira, Aielo de Malferit, Crevillent, Algemesí i Ontinyent.

El Regidor d’Esports, Pepe Pla, destacava que “és un pas més al nostre objectiu de fer d’Ontinyent una ciutat esportiva, objectiu que estem aconseguint gràcies a la tasca de clubs com el Makey Chuan, que és un exemple a seguir en la seua combinació de treball esportiu i educatiu”, destacava.

Des del Makey Chuan, Ximo Olcina, qui agraïa “la implicació i ajuda de l’Ajuntament d’Ontinyent”, explicava que dins d’aquesta filosofia, enguany s’ha organitzat un concurs de dibuix orientat en Xina i les arts marcials, al qual han participat més de 60 xiquets i xiquetes de diferents escoles d’Ontinyent i la comarca, i que culminarà amb el lliurament dels premis als guanyadors en el transcurs de la jornada de diumenge. La competició en sí començarà a les 10:30, consistint és un campionat en dues modalitats, per equips (de 4 a 15 anys) i individuals (de 8 a 15 anys) i, incloent també una exhibició de Tai-Chi d’alumnes del Col·legi Bonavista, i una altra de Kinda (una nova varietat d’arts marcials infantil) a càrrec d’un col·legi de Crevillent.

Els guanyadors del campionat provincial passaran a l’autonòmic, trampolí per a la participació en els campionats mundials, als quals optarà en 2013 un jove ontinyentí de 14 anys, David Arsenyan. “És un jove amb molt de talent, que està preparant-se molt i que si no passa res en maig anirà al Mundial que tindrà lloc en Italia”, explicava el seu entrenador al Makey Chuan, Salvador Albert, qui compta amb una ampla experiència en competicions internacionals, i que també espera acompanyar-lo per a competir en categoria absoluta.

Pepe Pla convidava a la ciutadania “a acudir diumenge a les 10:30 al poliesportiu, no sols per a animar als nostres participants, sinó també a tots els que vinguen, per a que comproven que Ontinyent és una ciutat que estima l’esport”, concloïa.