Ontinyent acull demà a mitjanit la Processó del Silenci

processo-silenci-ontinyent

Ontinyent acull demà 1 d’abril la tradicional processo del Silenci, organitzada per la Soledat, i els Nazarenos del Cristo de la Expiración y nuestra Señora del Patrocinio”.

La processó, que arriba enguany a la seua novena edició, s’ha consolidat com un dels puntals de la renovada Setmana Santa ontinyentina, sent com és un acte que atreu una gran quantitat de públic respectuós que vol compartir les mil sensacions que provoca el pas de les imatges del Crist de la Misericòrdia i la Mare de Déu en la seua Soledat, junt els tradicionals personatges bíblics i els penitents, tots en complet silenci. L’escenari, la Vila històrica ontinyentina, i la foscor que en ella regnarà, ajuden a aconseguir eixa vivència única que tenen els qui s’apropen, a partir de les dotze de la nit, a conéixer el Silenci d’Ontinyent.

Com cada any, la Processó va renovant-se amb la modificació i l’enriquiment del seu protocol propi. Enguany, que es celebra el Quart Centenari de la Confraria de la Soledat, aquesta confraria protagonitza les novetats que hi apareixeran, centrades en l’estrena de les noves robes per als personatges bíblics de Sant Joan de la Palma i Sant Pere, i en l’aparició de dos nous personatges, Ponç Pilat i Maria Magdalena.

El vestit de Maria Magdalena ha estat regalat per una confraressa a la Soledat, i recull els models orientals de representació de la Santa, amb la cara coberta amb un ric vel per tal que no siga coneguda la persona que el durà. A les seues mans, ostentarà una còpia del Sant Calze de València, feta en ceràmica per l’ontinyentí Manuel Díaz.

Així mateix, la Confraria de la Soledat ha convidat a la Confraria del Silenci “Pas de la Soledat” de Bellreguard per tal que desfilen amb ells amb ocasió de la processó, i en agraïment per la Insígnia d’Argent que els de la Safor otorgaren als ontinyentins pel Quart Centenari.

Per altra banda des de la Soledat preguen als fotòfrafs aficionats que respecten el pas dels confrares, i utilitzen roba fosca per tal de no interferir amb la processó. Es demana també, a tots els assistents i espectadors, que guarden silenci, especialment en acabar de passar la processó.