Ontinyent acollirà en abril la II edició del Festival Diània

La iniciativa tornarà a convertir la ciutat en punt d’atracció durant les vacances de Pasqua

El Festival Diània celebrarà els propers dies 2,3 i 4 d’abril la seua segona edició a Ontinyent. L’activitat, organitzada per l’Assemblea de Joves Meruts amb el recolzament de l’Ajuntament d’Ontinyent, té previst acollir entre 4.000 i 5.000 visitants disposats a gaudir de les millors propostes de la música alternativa valenciana actual, i superar així la xifra de 3.000 assistents de la primera edició, enguany amb activitats i xerrades com a eix central.

El Regidor de Joventut, Pepe Pla destacava que “des de l’Ajuntament vam tenir clar des del primer moment que haviem d’estar al costat d’una festa feta per i per als joves, que ens ajudarà a que aquestos troben atractius per no eixir de la ciutat en les vacances de Pasqua, i per a que els joves d’altres municipis acudisquen a la nostra, el que també és positiu per a l’impuls de l’economia i l’activitat local”.

El 2015 el Diània reformula la seua proposta reservant els concerts per a la nit, i oferint un ample ventall d’activitats diürnes, com el concurs de paelles(organitzat pel CLJO) o xerrades de diferents temàtiques. El que no canviarà serà el preu reduït de l’abonament (15 euros), l’existència de zona d’acampada gratuïta i l’esperit associacionista del festival, que seguint amb l’exemple del Meruts Festival (el seu germà major) compta amb la col·laboració d’un gran nombre d’assemblees i col·lectius de les comarques centrals.

Els catalans Txarango, Oques Grasses i At Versaris; el grup de reggae italià Train To Rotos; els alavesos Green Valley; el pop-rock dels valencians Tardor i Smoking Souls; o el cantautor xativí Feliu Ventura obrin un cartell que es completarà amb l’actuació de diversos grups locals com Kaoba, La Trocamba o Tashkenti, que farà el seu comiat. Els concerts tindran tots lloc a la zona de concerts que s’habilitarà al barri del Llombo, a excepte de l’actuació de Feliu Ventura, que serà al Teatre Echegaray.