Obrint Pas i Orxata fan vibrar a més de 1200 inquiets

picture-16

La Sala Mirror va quedar-se xicoteta per donar l’eixida a la cinquena edició de l’Inquiet

Inici espectacular del Festival. Més de 1200 persones van omplir, de gom a gom, la Sala Mirror de València per a gaudir del concert d’Obrint Pas (en acústic) i Orxata Sound System. Per quart any consecutiu, el festival de cinema Inquiet també dona pas a la música.

El concert, del qual es van exhaurir totes les entrades, va suposar el retrobament de la mítica banda valenciana Obrint Pas. Després d’un any d’estar allunyats dels escenaris, la banda de Benimaclet va tornar per realitzar un espectacle inèdit en la seua trajectòria, un acústic. L’inici del repertori de la formació va ser prou significatiu, ja que començaren el concert amb “Tornem a casa”, una metàfora significativa de les seues ganes per tornar a pujar dalt dels escenaris. Durant vora els 90 minuts títols tan significatius com “El Circ dels Invisibles”, “Del Sud” o “Lluna de Plata” van acompanyar el miler de goles que es va donar cita a la Sala.

Altre dels moment més emocionants de la nit, va estar quan Obrint Pas va recordar el seua viatge a terra palestina, un record acompanyat per la cançó “Sense Terra”, que també va ser interpretada pel cantautor torrentí Pau Alabajos, qui va pujar a l’escenari amb els aplaudiments de la gent. El repertori va acabar, amb el frenesí i l’emoció popular, escoltant-se “El Cant dels Maulets” i “La Muixeranga”.

Gran Festa d’Orxata

La nit Inquieta del CLIP2009 va continuar amb la gran festa dels Orxata Sound System. El divertit i innovador grup d’Alboraia van posar una marxa més a la nit, i van desenvolupar el seu clàssic show que va completar una nit de festa grossa. Els Orxata, amb el seu clàssic repertori, van tornar a mostrar el seu ample ventall de formes músicals i mescladisses rítmiques impossibles però extraordinàries.

Un any més de CLIP

Dins del seu objectiu per poder potenciar tot l’audiovisual en valencià, el festival també vol adreçar-se al món dels videoclips musicals en la nostra llengua. I en este 2009 la celebració d’esta secció va encetar oficialment la quarta edició de l’Inquiet. Amb esta iniciativa Inquiet pretén que una vegada més es puga gaudir dels millors videoclips realitzats en la nostra llengua.

Abans dels concerts es va projectar els CLIPS que concursen dins de la secció CLIP INQUIET del festival. Durant la projecció el Jurat de la secció Clip es va reunir.