Obra Social de Caixa Ontinyent ha editat nou disc “Marxes processionals”

Es distribuirà a partir de la setmana que ve, i es compon de dos discos que recopilen marxes de processó de cada una de les díhuit Germandats que componen la Junta Major de Gandia

Obra Social de Caixa Ontinyent ha editat el disc “Marxes processionals”en col·laboració amb la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, i emmarcat en el seu programa de publicacions que va iniciar fa 17 anys.

Els dos discos que componen la nova publicació arrepleguen temes de cada una de les díhuit Germandats de Gandia, amb un total de 20 peces de tretze autors diferents, en les que participen més de 300 músics i 4 directors de les diferents bandes que interpreten les peces: Unió Artística Musical Sant Francesc de Borja de Gandia, la Societat Musical de Benirredrà, l’Associació Centre Musical de Beniopa i la Banda Associació Grau de Gandia.

La producció compta amb una tirada inicial de 2.000 exemplars, que seran distribuïts, a partir de la pròxima setmana, per la Junta Major, les pròpies Germandats, i a través de les oficines de Caixa Ontinyent.

La Setmana Santa és una de les principals celebracions de la ciutat de Gandia, amb més de 6.000 confrares agrupats en díhuit Germandats, a més de la Junta Major, que viuen amb intensitat estes festes.

La presentació del disc va tindre lloc el passat 6 de juny, en la Casa de la Cultura de Gandia. En el transcurs de la mateixa, i en representació de Caixa Ontinyent, el Responsable de la seua Obra Social, Roberto Sanz, i el Director de la Zona de la Safor, Javier Sanchis, van destacar la importància d’este tipus de publicacions, que contribuïxen a mantindre vives les tradicions i suposen un suport a per a col·lectius amb una trajectòria encomiable.

Una intensa obra d’investigació i divulgació de temes autòctons

El programa de publicacions de l’Obra Social Caixa Ontinyent té com a objectiu fonamental investigar i difondre aspectes autòctons de la nostra terra i de la nostra gent, i es desenrotlla des de 1995. Hui compta amb un fons editorial acumulat compost per 35 discos i 85 llibres, en els que han participat, com a autors o intèrprets, més de 1.500 persones, i el volum de distribució dels quals supera ja els 250.000 exemplars.

En l’actualitat, la xarxa comercial de Caixa Ontinyent es compon de 47 oficines, ubicades en les comarques centrals valencianes, 5 d’elles en la Safor (3 a Gandia, una en el Grau, i una altra en Oliva).