Nova representació de “Dones d’aigua, hòmens de fang”

Hui divendres al Gran Teatre de Xàtiva

La companyia Amuntavall Teatre tornarà a xafar l’escenari del Gran Teatre de Xàtiva després del gran èxit que va suposar la representació d’aquesta obra “Dones d’aigua, hòmens de fang” ara fa sis mesos, el passat 28 d’octubre. Hi ho farà per escenificar el text de Toni Cucarella, amb una música composta ex professo. En aquesta ocasió, serà hui divendres al Gran Teatre de Xàtiva, en dues sessions: 12’30 hores per als alumnes de Batxiller, cicles formatius i Escola d’Adults, tots ells establerts a Xàtiva; i 22’30 hores per al públic en general.

Aquest grup està format per l’actriu Rosa Barberà, els músics José Manuel Gamazo, José Miguel Pujades, Darío Giner i Francesc Albero. A més conta amb el suport tècnic de Salvador Moscardó com a escenògraf i Jose Calatayud com a tècnic de llums. Destacar que  Dones d’aigua, hòmens de fang és una rondalla. En el concepte i en l’estructura.

A pesar que les rondalles solen adreçar-se a un públic infantil, aquesta no és per a xiquets. És una rondalla «adulta». Sobre la història: Una manera de pal·liar l’horror de la realitat, però també d’enfrontar-s’hi, és traslladar-la a un univers màgic i alternatiu. Acabada la guerra, el pare d’Aurora ha d’amagar-se a sa casa de Xàtiva per salvar la vida, i per aquest motiu ella i sa mare són assetjades pel falangista Miserachs que intenta capturar-lo. Però Aurora i sa mare provenen de la nissaga de les dones d’aigua… No obstant això, l’entorn màgic no emmascara la terrible realitat d’aquella postguerra, ni la desdibuixa. Dones d’aigua, hòmens de fang s’inspira en el món llegendari popular per a narrar una història sobre impietat -i la crueldat inhumana- dels vencedors i la indefensió -i la resistència sobrehumana- dels vençuts.