Nico Terol presenta el Campionat d’Espanya de trial de Bocairent

La prova tindrà lloc aquest cap de setmana

Dissabte passat, 16 de març, es va donar el tret d’eixida del 2n Trial Vila de Bocairent inclòs enguany en el Campionat d’Espanya de la modalitat que se celebrarà aquest cap de setmana pròxim, 23 i 24 de març. La presentació de la prova va comptar amb la presència del campió del món de motociclisme Nico Terol així com dels responsables del motoclub Nicogass, Vicent Silvestre i Sergio Vañó; del regidor d’Esports i de l’alcalde de la localitat, Antonio Santonja i Josep-Vicent Ferre, i del delegat de l’especialitat i del vicepresident de la Federació de motociclisme de la Comunitat Valenciana (FMCV), Salvador Aguado i Ramón Amador.

L’acte va servir per donar a conèixer el recorregut compost per quinze zones que bordegen el nucli urbà de Bocairent i que són accessibles per al públic totalment per la proximitat entre elles. Els pilots eixiran des del pàdoc situat junt a l’institut en la part oest de la població en direcció sud per a, després de realitzar-hi quatre àrees a llevant, tornar a entrar al barri medieval pel pont de Darrere la vila. Així, els participants pararan en la plaça de l’Ajuntament i s’encaminaran posteriorment cap a la serra de l’Ombria, al nord de la localitat, per concloure el recorregut en el punt de partida.

La cita convocarà al voltant de 120 pilots de les categories TR2, TR3, TR4, Júnior, Cadet, Juvenil (125 i 80) i femení (A i B). Per a la cinc primeres, serà la segona prova de la temporada mentre que la de Bocairent serà l’inici de la competició en les dos darreres. A més de ser-hi vàlida per al campionat estatal, el trial també forma part del territorial de la Comunitat Valenciana.

Horaris:
El pàdoc obrirà les seues portes divendres a les 15.00 h. Per a dissabte quedaran els entraments oficials de matí (de 10.00 a 13.00 h) mentre que la vesprada estarà dedicada a la visita de les zones i a les verificacions tècniques (de 17.00 a 19.00 h). Finalment, l’eixida del primer pilot serà diumenge a les 8.30 h i es preveu que al voltant de les 15.00 h tinga lloc el lliurament de trofeus als guanyadors de la segona cita del Campionat d’Espanya de trial.

Relació de zones:
Zona 1: Barranc de la Canaleta – c. d’Agres (junt a l’accés de la passarel·la de vianants)
Zona 2: Poliesportiu municipal (junt al frontó)
Zona 3: Encreuament dels senders cap a l’alt del Castellar i al barranc de Lluna (junt a l’ermita de sant Antoni Abat)
Zona 4: Cantera de Massera (junt a la zona 3)
Zona 5: Exterior de la cantera sobre les Covetes dels moros
Zona 6: Interior de la cantera sobre les Covetes dels moros
Zona 7: Barri medieval (junt a les Coves del Colomer)
Zona 8: Artificial a la plaça de l’Ajuntament
Zona 9: Pont del Sant Crist
Zona 10: Barranc del Sant Crist I
Zona 11: Barranc del Sant Crist II
Zona 12: Cantera dels Moros marins
Zona 13: Serreta junt a l’empresa Helioprint
Zona 14: Serreta junt al dipòsit de l’aigua
Zona 15: Els Vilars – la Canaleta

Recursos:
Notícia de la RFEM: http://www.rfme.com/web/noticia/12995
Vídeo en xarxa de presentació de les quinze zones: http://www.youtube.com/watch?v=wa6kw8klY6s
Fotografies de les quinze zones i vídeo per a descarregar: https://docs.google.com/folder/d/0B84mCdIiYECzX0k2RFMxVFRmcW8/edit?usp=sharing