Música en viu i coreografies aéries per a la cloenda de Fira de Xàtiva

Voalà project presentarà “Muaré” on combina la música en viu -per part del grup Duchamp Pilot- amb l’acrobàcia i els efectes òptics

Després d’unes setmanes d’incertesa l’ajuntament de Xàtiva a desvetlat com serà l’actuació que tancara enguany la Fira. La nit del 20 d’agost podrem gaudir d’una experiència que ha encisat espectadors de mig món, de la mà de VOALÁ, un grup d’experimentació escènica que utilitza el cel com a escenari.

Els creadors, Gaston Iungman i Roberto Strada, amb una amplia trajectòria en la realització d’espectacles multimèdia, treballen junts des de 1999. En 2008 formen la companyia VOALÁ, amb artistes de diferents procedències, i fins la data han creat dos espectacles que emocionen i sorprenen a tot tipus d’audiències: “Voalá Station” i “Muaré”.

Els currículums de l’equip destaquen per la qualitat dels projectes i per les col·laboracions amb figures reconegudes de diversos àmbits. Strada, és professor d’arts visuals i tècniques d’expressió, a més de creatiu i director artístic de grups com Entartete Kunst, Grupo Puja! and Voalá Project. Per la seua part, Iungman és guitarrista, compositor i productor, ha creat espectacles multimèdia de gran format que s’han exhibit centenars de vegades als cinc continents. Stephane Viallon, enginyer d’il·luminació, ha fet interessants treballs amb Dior, Vuitton, Yves Saint Laurent, Armani, Hugo Boss, entre d’altres. Amb acròbates aeris procedents de més de 10 països diferents i la música en directe del grup Duchamp Pilot.

Aquests shows s’han representat en més de vint països d’Europa, Asia i Amèrica, als més prestigiosos esdeveniments de música i arts escèniques. A Espanya han participat a l’“Inauguració de la Fira Tárrega 2010”, las “Noches Eufóricas Barakaldo” o el “Festival Internacional de Teatro, Música y Danza Las Palmas de Gran Canaria”. També han recorregut nombrosos festivals europeus, com són els francesos “Les Turbulentes”, “Rochefort Ville en Fête”, “Toulouse en piste” , “Nuits Euphoriques de Tournefeuille”, “Fête de Saint Denis 2012” i la “La fête de la lumière”, entre d’altres; el portugués “Festival Dos Océanos” de Lisboa, el “Cultura Nova Heerlen” d’Holanda, el belga “Utopia”, o el “Stockholm Kultufestival” de Suecia, a més de nombroses actuacions a Regne Unit. A Romania han estat al “Festival Internacional de Teatro de la Sibu” i el “B-Feet in the Street!” i a Israel al “International Spring Festival Rishon LeZion”. També han recorregut el continent americà des de Canadà (“Just For Laughs” de Montreal), visitant diverses ciutats de México (Monterrey, Puebla, Guadalajara…) fins Argentina (Santa Fe).

L’espectacle que ara presenten a Xàtiva, “Muaré”, combina la música en viu -per part del grup Duchamp Pilot- amb l’acrobàcia i els efectes òptics. Es genera un intercanvi d’intensitats entre els camps sonor i visual, un contrast de sensacions, un diàleg entre el concert de rock, l’espectacle aeri i l’espai. Les originals i sofisticades seqüències coreogràfiques en l’aire son marca de la casa, fent ús de dispositius i grues que permeten el desenvolupament de sorprenents composicions en el cel. Aquestes imatges, junt amb les originals i sensuals melodies interpretades en directe, generen intenses emocions als espectadors.

“Muaré” és, per tant, un concert, una celebració, un ritual urbà. L’equip de Voalá, amb el seu ampli coneixement produint grans events, se supera amb aquest espectacle a sí mateix, oferint aquesta inoblidable experiència al públic de Xàtiva.