Multitudinària ‘V Volta a Peu de la Dona» a La Llosa de Ranes

La prova recapta més de 3.000 euros que seran donats al Servei d’Hematologia i Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic Universitari de València

La Llosa de Ranes celebrà el dissabte una multitudinària ‘V Volta a Peu de la Dona contra el Càncer’, que va aconseguir reunir a més d’un miler de participants. Una marxa solidària, de quatre quilòmetres de recorregut urbà, amb inici i arribada a l’Ajuntament de la localitat, que va discórrer per les principals artèries del municipi.

Els participants en aquesta cita han aportat a la lluita solidària una quantitat econòmica que des de l’organització xifren en més de 3.000 euros i que serà donada, de forma íntegra, al Servei d’Hematologia i Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic Universitari de València, que dirigeix la doctora Ana Lluch Hernández. Un centre de referència en el desenvolupament de projectes d’investigació contra el càncer.

La regidora de Benestar Social a l’Ajuntament de la Llosa de Ranes, Paqui Juan, va estar l’encarregada de llegir un manifest en què va advocar per informar, conscienciar, prevenir i diagnosticar de forma precoç aquesta malaltia, donar suport i acompanyar els malalts i les seues famílies i promoure la investigació oncològica.

Posteriorment es varen soltar centenars de globus roses i una sessió de zumba posà el punt i final a una jornada de suport i solidaritat amb les víctimes i familiars que pateixen aquesta patologia.

Des de la Junta Local contra el Càncer de la Llosa de Ranes, la seua vicepresidenta, Vicenta Mondria, ha fet èmfasi en «l’esperit solidari» mostrat pels veïns de la localitat, i s’ha felicitat per «la gran resposta proporcionada». Mondria ha ressaltat especialment «la conscienciació social» que, al seu parer, hi ha en relació «a la necessitat d’unir esforços per poder fer front al càncer», ha asseverat. També ha tingut paraules d’agraïment per als comerciants locals i institucions que han donat suport i avalat aquesta iniciativa solidària «perquè cada any continue creixent i proporcionant el seu granet de sorra a la investigació oncològica», ha indicat.