Xàtiva acomiada a Manuel Casesnoves

El 12 de desembre, ha sigut el sepeli de Manuel Casesnoves Soldevila, primer alcalde de la democràcia de Xàtiva, que va morir el passat dissabte.

A l’enterro, celebrat a La Seu de Xàtiva, ha acudit molta gent per donar l’últim adéu a Casesnoves. Familiars, amics, representants polítics de la ciutat i la cúpula del PSPV de València entre altres.

El taüt estava cobert amb la bandera de Xàtiva, ciutat per la que tant va fer.

Casesnoves va ser alcalde de la capital de La Costera pel PSPV-PSOE durant el període comprès entre 1979 i 1983 i, entre altres gestions, és recordat pels xativins perquè va ser el que va aconseguir recuperar el topònim oficial en valencià, Xàtiva, per a la ciutat.

Farmacèutic de professió, sempre va militar en el PSPV-PSOE i encara que va tornar a ser cap de cartell en els comicis de 1996 va perdre les eleccions en ser superat per Alfonso Rus, del Partit Popular.

El seu pare, Manuel Casesnoves Soler, també va ser alcalde de la ciutat i en aquests moments, al costat de la seua mare, Adela Soldevilla Galiana, es troben en procés de beatificació pel Vaticà.

Amant de la naturalesa i de les caminades, Casesnoves va col·laborar sempre amb moviments culturals de la ciutat i era membre de l’associació cultural Amics de la Costanera.

Una altra de les seues grans passions va ser el FC Barcelona, equip al que seguia en els seus finals europees, i del que va fundar la penya barcelonista de la seua ciutat.