Montesa es mobilitza per les retallades en Educació

Conselleria de Educació pretén llevar 7 mestres i suprimir tres unitats educatives en l’únic col·legi que te el municipi

Mares i pares d’alumnes del col·legi públic Vicent Blasco Ibañez, junt el Consell Escolar i l’Ajuntament de Montesa, es concentraran este dimarts a les portes de Conselleria de Educació, per reclamar que es mantinga la plantilla de professors i unitats educatives que té actualment Montesa.

Les retallades anunciades per Educació afecten a molts pobles de La Costera i La Canal, però entre altres destaquen els casos de Montesa, Vallada i Barxeta. Només en el cas de Montesa, es pretén reduir el claustre a la mitad. «Esta decisió de la Conselleria dirigida per Maria José Català, en cas de dur-se a terme tindrà conseqüències molt greus en l’educació pública que s’ofereix als pobles menuts i que només conten amb un col·legi», afirmen des del Consistori.

A Montesa, este dilluns 9 de juliol, es celebrarà a les 22:00 hores una reunió a la Casa de la Cultura per informar del que els veïns poden fer per evitar les retallades educatives imposades des de la Conselleria. Fonts municipals recalquen que molta gent del poble ja s’ha decidit a presentar recurs de reposició i si és necessari s’organitzaran per presentar un contenciós administratiu per tal de deixar sense efecte les pretensions del govern valencià.