MON·DOC viatja a l’Argentina i Perú

Pepe el andaluz’ i ‘El expreso Cabanino’ es projectaran hui a Montaverner

MON·DOC viatja a l’Argentina i Perú. El primer documental, dirigit per Alejandro Alvarado i Concha Barquero, narra el procés de recerca d’un avi per part del seu net, al qual sempre li havien dit que el seu avi era mort, fins que descobrí la veritat. El seu avi va emigrar a l’Argentina en acabar la Guerra Civil deixant ací la seua família, la qual no va tornar a saber res més d’ell.

Un viatge personal buscant resposta a molts interrogants. ‘Pepe el andaluz’, Premi al Millor Documental Espanyol al festival DOCUMENTA Madrid 2013, es projectarà hui dimecres 22, a les 18.30h a l’Auditori Luis Peiró de Monterner.

Després d’aquest viatge a l’Argentina, ‘El expreso Cabanino’ traslladarà els espectadors de MON·DOC al Perú dels anys 80, a l’època més violenta del conflicte armat del país andí.

Sendero Luminoso, en un intent per a fer-se amb el control del districte de Soras, l’únic que resisteix a la regió d’Ayacucho, idea un pla per a esclafar-ne la resistència. Luis Cintora dirigeix aquesta coproducció entre Espanya i Perú, premiada al passat festival Marbella Crea. La projecció serà a les 20.30 horas.

Amb les dues pel·lícules de hui MON·DOC supera l’equador de l’edició d’enguany, que es completarà amb les projeccions de dijous i divendres i finalitzarà el proper dissabte amb l’entrega de premis.