MON·DOC 2015 entrega els seus premis

Garbo, El último abrazo i La sonrisa verdadera han sigut els treballs premiats a la Mostra de Cinema de Montaverner

El passat dissabte, MON·DOC (Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner) va tancar la seua 7a edició amb la gala de clausura, durant la qual es van lliurar els tres premis que la Mostra atorga cada any. Un acte on van estar presents els diputats Xavier Rius, titular de Cultura, i Modest Martínez, així com el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar, membres dels dos jurats del Premi MON·DOC i alguns dels directors finalistes del festival.

Els tres documentals guardonats enguany han sigut Garbo, Premi MON·DOC al Millor Llarg Documental, El último abrazo, Premi MON·DOC al Millor Curt Documental, i La sonrisa verdadera, Premi del Públic MON·DOC 2015. Tots els premiats reben una estatueta creada per l’artista albaidí Rafael Amorós. A més els guanyadors del Premi MON·DOC reben una dotació econòmica de 500€ per al llarg i 300€ per al curt.

Des de l’Ajuntament de Montaverner, organitzador de MON·DOC, es mostren molt satisfets per la bona resposta que ha obtingut l’edició que ara acaba, tant per la quantitat i qualitat dels documentals presentats a concurs, com per l’assistència de públic a totes les sessions, que ha sigut un 70% més alta que en l’edició de 2014.

Molt destacable també ha sigut el recolzament institucional que ha obtingut la Mostra per part de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i la Mancomunitat, els quals han destacat la importància que aquesta mostra ha adquirit dins del circuit de festivals cinematogràfics, sent l’únic especialitzat en cine documental a la nostra comunitat.

A més el festival suposa un recurs turístic immillorable per aquest xicotet poble de la Vall d’Albaida, que veu com durant la setmana de la Mostra gent de les localitats veïnes, a més de directors i convidats, s’acosten fins a Montaverner per a gaudir dels millors documentals.

L’èxit obtingut en aquesta edició no fa més que refermar el treball que durant tot l’any es porta a terme des de la Regidoria de Cultura per a que MON·DOC creixa any rere any.