Moció a favor del Poble Sahrauí

Ja ha estat aprovada pels Ajuntaments de Xàtiva, Canals i Genovés

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va sol·licitar a finals de febrer a les forces polítiques de Xàtiva i de la Costera que donaren suport a la moció que rebutjava les condemnes als presos polítics sahrauís de Gdeim Izik i denunciava la constant violació dels drets humans que pateixen els sahrauís dels territoris ocupats per part del Marroc.

L’Ajuntament de Xàtiva aprovà aquesta moció el dia 1 de març i es va convertir d’aquesta manera en la primera ciutat de la Costera i del País Valencià en donar llum verda a aquesta iniciativa. No obstant això, al mes de març també l’han aprovada l’Ajuntament de Genovés i el de Canals. Altres ciutats del País Valencià ja l’han aprovada així com la Diputació de Valencià.

Des del col·lectiu «volem insistir a les secretaries comarcals del PP, PSOE/PSPV, BLOC-Compromís i EUPV a que animen als seus regidors a que presenten aquesta moció a la resta de municipis de la Costera ja que la situació al Sàhara Occidental continua estant lluny de solucionar-se i malauradament la repressió i la violació que pateix la població sahrauí no ha cessat», afirmen.