Ministeri i Conselleria es comprometen a mantindre la línia Alcoi-Ontinyent-Xàtiva

Les inversions previstes es faran efectives quan hi haja disponibilitat econòmica

Una delegació de les nostres comarques formada per els primers edils d’Alcoi Toni Francés, Ontinyent, Jorge Rodríguez, Bufali, Juan Salvador Rodríguez; Montaverner , Amparo Roses, i el tinent d’alcalde d’Agres, Joan Sempere, han mantingut hui a València una reunió amb la consellera d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient Isabel Bonig, per tractar l’estat de la línia fèrria Alcoi-Ontinyent-Xàtiva i conèixer els plans del Govern valencià per al futur del traçat.

La consellera s’ha compromés a defensar la continuïtat de la línia davant el Ministeri de Foment, i ha expressat la voluntat de la Generalitat de seguir apostant per aquest itinerari, executant el pla d’obres de millora a què es va comprometre l’Administració autonòmica. En paraules de l’alcalde d’Alcoi Toni Francés, “la consellera Bonig s’ha compromés a apostar per la línia, complint amb el protocol signat amb el Ministeri per a la modernització. No obstant, degut a la complicada situació econòmica, la consellera ens ha indicat que de moment no existeix possibilitat de portar a terme les obres, si bé sí que acabaran els treballs de millora que s’estan executant a l’estació d’Albaida”.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, després de la reunió ha volgut significar que la resposta dels alcaldes y de la ciutadanía de les comarques centrales ha estat “clau” per aconseguir el manteniment de la línia: “Estem convençuts que sense les mobilitzacions dels ciutadans i dels ajuntaments havera estat més fàcil tant per a la conselleria com per al ministeri tancar la línia”. No obstant, l’alcalde d’Ontinyent ha insistit en què “els ciutadans hem de continuar lluitant, cadascú des del nostre àmbit, la modernització de la línia per tal de fer-la rendible, perquè pel contrari estarem donant-los l’excusa per tancar-la”, ha afegit Jorge Rodríguez.

 

 

 

A banda d’això, la consellera Bonig ha anunciat que convocarà una reunió amb els alcaldes i Renfe per a estudiar freqüències, connexions i horaris, de cara a millorar el servei. Al llarg del mes de novembre s’espera convocar aquest encontre, el que permetria introduir algunes millores mentre s’esperen les inversions.

 

Garanties del Ministeri

A banda d’aquesta reunió, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha explicat que en les últimes hores ha rebut la telefonada del cap de Gabinet de la ministra de Foment Ana Pastor, Jorge Andreu, en què aquest últim li ha garantit la continuïtat de la línia: “Ens han contestat en rebre la carta signada pels alcaldes en què demanàvem la continuïtat del trajecte i les inversions necessàries per la seua modernització, i la resposta del Ministeri ha estat ràpida i clara: no hem de patir pel possible tancament del trajecte. El Ministeri té pràcticament enllestit el projecte de modernització que li corresponia, i es manté la clara voluntat d’executar les obres tan prompte com hi haja pressupost disponible quan la situació econòmica siga més favorable. Però, en cap cas, es tancarà la línia, segons el propi compromís de la ministra”.

D’aquesta manera, tant Francés com la resta d’alcaldes de les comarques interessades en la continuïtat de la línia fèrria coincideixen a manifestar una moderada satisfacció pels compromisos adquirits pels responsables de les administracions autonòmica i central. En paraules de Toni Francés, “la pressió exercida per la societat civil i la resposta unitària dels diferents ajuntaments de les nostres comarques han tingut els seus efectes, amb una resposta clara que referma que, de moment, la línia no es tancarà. Hem de continuar insistint per què les inversions es facen efectives, però creiem que el camí ha de seguir sent el mateix: la suma de voluntats independentment dels colors polítics, i el diàleg entre les diferents administracions. Confiem que així podrem disposar de les infrastructures que les nostres comarques i els nostres ciutadans mereixen”.